Στην Ευελπίδων οι πρώτοι 30 κατηγορούμενοι για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια – Κάλεσμα για συγκέντρωση έκανε η Original

 

Στην Ευελπίδων οδηγήθηκαν πριν από λίγο σήμερα (11.8.2023) οι πρώτοι 30 κατηγορούμενοι για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη δολοφονία του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ.


Οι πρώτοι τριάντα κατηγορούμενοι για τα επεισόδια και τη δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια οδηγήθηκαν ενώπιον των τριών ανακριτών προκειμένου να απολογηθούν. Στους κατηγορουμένους έχουν απαγγελθεί τις τέσσερις κακουργηματικές κατηγορίες και επτά πλημμεληματικές.

Τα μέτρα ασφαλείας στην Ευελπίδων είναι δρακόντεια.

Αστυνομικοί είναι παντού, ενώ δύο διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονται εντός των δικαστηρίων. Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στα δικαστήρια με δύο μπλε κλούβες της αστυνομίας.

Για την υπόθεση έχει οριστεί η 25η τακτική ανακρίτρια ενώ μετά από αίτημα του προϊσταμένου του Πρωτοδικείου του κ. Χριστόφορου Λινού το οποίο εγκρίθηκε από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών κ. Γκανέ ορίστηκαν και δύο επίκουροι, ο 14ος και η 20η.


Άλλοι 30 κατηγορούμενοι θα απολογηθούν αύριο ενώ οι τελευταίοι 45 θα βρεθούν ενώπιον των ανακριτών την Κυριακή.


Παράλληλα, λήφθηκε μέριμνα από τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου, Χριστόφορο Λινό προκειμένου να υπάρχουν τρεις διερμηνείς στα Κροατικά και ένας στα αγγλικά.

Πάντως, ενδεχομένως κάποιοι εκ των κατηγορουμένων να ζητήσουν νέα προθεσμία για την απολογίας τους καθώς μόλις χθες βρήκαν συνηγόρους υπεράσπισης και δεν έχουν ενημερωθεί επί της δικογραφίας.Όλοι οι κατηγορούμενοι πρέπει να έχουν απολογηθεί μέχρι και την Κυριακή.

Στο μεταξύ οι οπαδοί της ΑΕΚ και συγκεκριμένα ο σύνδεσμος οργανωμένων οπαδών της ομάδας, η Original έχει απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων. Η συγκέντρωση δεν έχει βέβαια ως σκοπό τα αντίποινα.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *