Στη Βουλιαγμένη η «ύποπτη» θαλαμηγός για τη φωτιά στην Ύδρα


Στη Βουλιαγμένη κατέπλευσε η θαλαμηγός από την οποία θεωρείται πως ξεκίνησε με ρίψη πυροτεχνημάτων η φωτιά που σημειώθηκε στην Ύδρα το βράδυ της Παρασκευής.


Υπάρχουν μαρτυρίες που αναφέρουν ότι από το σκάφος εκτοξεύθηκαν τα βεγγαλικά που έβαλαν φωτιά στο πευκοδάσος της Ύδρας.

Το τουριστικό σκάφος είχε νοικιάσει παρέα 17 αλλοδαπών οι οποίοι αναμένεται να καταθέσουν και να δώσουν εξηγήσεις στους λιμενικούς στη Βουλιαγμένη. Οι επιβαίνοντες στο σκάφος αντιλήφθηκαν άμεσα τι είχαν κάνει και προσπάθησαν να σβήσουν τη φωτιά και όταν δεν κατάφεραν να τη θέσουν υπό έλεγχο, κάλεσαν την Πυροσβεστική και έφυγαν από το σημείο.

Οι Αρχές έχουν συλλέξει μαρτυρίες και υλικό από ΜΜΕ ότι πράγματι η φωτιά ξεκίνησε από κάποιο βεγγαλικό. Έχουν ζητήσει από το ανακριτικό της Πυροσβεστικής από το λιμενικό να τους δώσουν στίγματα για το ποια σκάφη επέπλεαν στην περιοχή ακόμα και 1-1,5 ώρα πριν τη φωτιά. Αυτή την ώρα πάνω στη θαλαμηγό βρίσκεται Διευθυντής της ΔΑΕ και αναζητείται ο ιδιοκτήτης.

Το σκάφος υπέδειξε με καταγγελία του στο Λιμεναρχείο της Ύδρας καπετάνιος παραπλέοντος πλοίου το βράδυ της Παρασκευής. Στη συνέχεια την υπόθεση ανέλαβε η Πυροσβεστική. Ωστόσο, σήμερα, το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής ζήτησε από το Λιμεναρχείο της Ύδρας να αιτηθεί από τον συγκεκριμένο καπετάνιο να δώσει αναλυτική κατάθεση για το τι ακριβώς είδε να γίνεται το βράδυ της Παρασκευής και το πώς άναψε η φωτιά στο μοναδικό πευκόδασος του νησιού.


Αμέσως μετά τον κατάπλου του σκάφους στη μαρίνα της Βουλιαγμένης, επιλήφθηκε το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής. Σε αυτό θα καταθέσουν όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα του σκάφους. Η Πυροσβεστική αρχικά θα ζητήσει τη σύμβαση ενοικίασης του σκάφους και αυτό για να ξεκαθαριστεί αν ο ιδιοκτήτης του γνώριζε για τα πυροτεχνήματα ή όχι. Στη συνέχεια θα διερευνηθεί αν υπήρχε άδεια για τα πυροτεχνήματα, από ποιον αγοράστηκαν και πότε, αν υπήρχε άδεια για τη ρήψη τους (κάτι που αποκλείεται δεδομένων των ειδικών συνθηκών που επικρατούν αυτές τις ημέρες στη χώρα), κ.α.

Μετά τις καταθέσεις τους θα επιληφθεί ο εισαγγελέας ο οποίος με βάση το τι είπαν στην Πυροσβεστική θα αποφασίσει αν θα ασκηθεί δίωξη εναντίον τους και με ποιες κατηγορίες.

Να σημειώσουμε πως καταθέσεις θα δώσει και το πλήρωμα του σκάφους καθώς αν προκύψουν αδικήματα θα βαρύνουν και όσους το αποτελούν.

 

 

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *