Σουδάν: Επιτυχημένα τα χειρουργεία των δύο Ελλήνων που επαναπατρίστηκαν – Διασωληνωμένος ο 59χρονος

Παραμένουν νοσηλευόμενοι σε σοβαρή κατάσταση οι δύο Έλληνες, 59 και 42 ετών, που τραυματίστηκαν από ρουκέτα στο Σουδάν και επαναπατρίστηκαν από το Τζιμπουτί χθες, Τρίτη 25 Απριλίου 2023.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, οι δύο Έλληνες τραυματίες διακομίσθηκαν αυθημερόν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών (401 ΓΣΝΑ).

Συγκεκριμένα, «υπεβλήθησαν άμεσα από ομάδα ειδικών χειρουργών σε πολύωρη χειρουργική αποκατάσταση των τραυμάτων τους με επιτυχία. Μετά τα χειρουργεία η κατάστασή τους εμφανίζει ικανοποιητική βελτίωση αλλά παραμένει σοβαρή, με τον 59χρονο να παραμένει διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και τον 42χρονο να νοσηλεύεται σε θάλαμο νοσηλείας».

Σημειώνεται ότι το δεύτερο μεταφορικό αεροσκάφος C-27 της Πολεμικής Αεροπορίας που μεταφέρει Έλληνες από το Σουδάν αναμένεται να προσγειωθεί στην Τανάγρα περίπου στις 16:00.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Τετάρτης, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών, ακόμα δεκατρία άτομα, Έλληνες και μέλη των οικογενειών τους, απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν και έφτασαν αργά το βράδυ της Τρίτης (25.04.2023), με πτήσεις γερμανικών αεροσκαφών, στο Αμμάν της Ιορδανίας. Στους απεγκλωβισθέντες συμπεριλαμβάνεται ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νουβίας κ.κ. Σάββας.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *