Σκληρή δήλωση Ιερώνυμου για τα σενάρια για το κόμμα ΝΙΚΗ: «Όπου γίνεται διάκριση, υπάρχει αρρώστια»

 

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έχει ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι δεν μπορεί εκκλησιαστικοί κύκλοι, ή η εκκλησία, ή ιερείς ή μονές να εμπλέκονται με κόμματα και τις εκλογές. Και το έκανε ακόμα με με αφορμή το κόμμα ΝΙΚΗ και τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για σχέσεις της εν λόγω παράταξης με κόλπους της εκκλησίας και μοναστήρια.


Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μίλησε σήμερα (13.6.2023) αποκλειστικά στο Open για το όλο θέμα και όταν ρωτήθηκε για το ζήτημα με το κόμμα ΝΙΚΗ είπε ότι «η εκκλησία αγαπάει τους πάντες και όταν βλέπετε ότι γίνεται διάκριση, υπάρχει αρρώστια».

Και συνέχισε: «Τους Έλληνες δεν τους διακρίνουμε, είτε είναι χριστιανοί, είτε είναι μη χριστιανοί, είτε έχουν ιδιορρυθμίες».

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος που μίλησε λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, είπε αρχικά: «Να έχετε υπομονή, θα κάνουμε αύριο μια ωραία συνάντηση, θα είναι όλοι οι αρχιερείς, θα ακούσουμε την εισήγηση, θα ακούσουμε όλες τις απόψεις των αρχιερέων και θα βγάλουμε συμπεράσματα. Θα τα πούμε τότε όλα μαζί».

Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος έριξε την καυστική ατάκα για τις «διακρίσεις» και την αρρώστια λέγοντας: «Η εκκλησία αγαπάει τους πάντες και όταν βλέπετε ότι γίνεται διάκριση, υπάρχει αρρώστια. Αγαπάμε τους χριστιανούς Έλληνες, όσο αγαπάμε και όλους τους Έλληνες».


Όταν ρωτήθηκε από τη δημοσιογράφο για το κόμμα ΝΙΚΗ και τις εκλόγές είπε: «Είναι μέσα σε αυτό το πνεύμα. Όλους τους Έλληνες δεν τους διακρίνουμε, είτε είναι χριστιανοί, είτε είναι μη χριστιανοί, είτε έχουν ιδιορρυθμίες».


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *