Σήμερα στη Θεσσαλονίκη η κηδεία του Γιώργου Λυγγερίδη, παρουσία Μητσοτάκη – Στενεύει ο κλοιός για τους χούλιγκαν

Στη Θεσσαλονίκη κηδεύεται σήμερα ο 31χρονος αστυνομικός, Γιώργος Λυγγερίδης, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του από ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη.


Στην εξόδιο ακολουθία του αστυνομικού θα παραστεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Η κηδεία του 31χρονου θα πραγματοποιηθεί στις 13:30 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη και η ταφή του θα γίνει στο κοιμητήριο του Ιερού Ναού Αναστάσεως του Κυρίου, στη Θέρμη.

Παράλληλα, θα εφαρμοστούν και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Σύμφωνα με την αστυνομία, θα ακολουθήσει πομπή επί των οδών εξωτερικά του Ιερού Ναού Άγιου Δημητρίου (τμήμα της οδού θα παραμείνει κλειστό), Κατσιμίδη, Κωνσταντίνου Καραμανλή, Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, Μαρίνου Αντίπα, επ. οδού Χαρίλαου Θέρμης και εξωτερικά των κοιμητηρίων του Ιερού Ναού Αναστάσεως Του Κυρίου στη Θέρμη.


Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.


«Ενόψει της εξοδίου ακολουθίας του υπαρχίφυλακα Γεωργίου Λυγγερίδη, που θα λάβει χωρά στον ιερό ναό άγιου Δημήτριου την Παρασκευή 29-12-2023, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα εν ώρα υπηρεσίας την 07-12-2023, θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Θα ακολουθήσει πομπή επί των οδών εξωτερικά του Ιερού Ναού Άγιου Δημήτριου (τμήμα της οδού θα παραμείνει κλειστό), Κατσιμίδη, Κωνσταντίνου Καραμανλή, Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, Μαρίνου Αντίπα, επ. οδού Χαρίλαου Θέρμης και εξωτερικά των κοιμητηρίων του Ιερού Ναού Αναστάσεως Του Κυρίου στη Θέρμη».

Στο μεταξύ, σφίγγει ο κλοιός γύρω από τους χούλιγκαν που συμμετείχαν στα επεισόδια του Ρέντη και οδήγησαν στο θανάσιμο τραυματισμό του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, καθώς σχηματίζεται δικογραφία για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, για τα αιματηρά επεισόδια.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, περισσότερους από 100 χούλιγκαν που συμμετείχαν στοχεύουν να συμπεριλάβουν στη δικογραφία για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης οι αξιωματικοί του Τμήματος Αθλητικής Βίας. Μέχρι στιγμής, έχουν ταυτοποιηθεί 20 οργανωμένοι οπαδοί, ανάμεσά τους και δύο καθοδηγητές της δολοφονικής επίθεσης.

Επιεπλέον, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, τέσσερις ταυτοποιήθηκαν από ίχνη πυρίτιδας, ενώ οι υπόλοιποι 16 από τις καταθέσεις και το βιντεοληπτικό υλικό. Η Αστυνομία έχει ταυτοποιήσει δεκάδες άτομα, ενώ από την έρευνα προκύπτει η ιεραρχική δομή και οι αρχηγικοί ρόλοι.


Σημειώνεται ότι ο θάνατος του αστυνομικού δημιουργεί νέα δεδομένα και στη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης, καθώς το κατηγορητήριο αναβαθμίζεται από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ανθρωποκτονία τετελεσμένη.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *