Σέριφος: Μετά από ολονύχτια μάχη τέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά – Κάηκαν σπίτια, αποθήκες και εκκλησίες

Χρειάστηκε να δώσουν πολύ μεγάλη μάχη όλη τη νύχτα μέχρι οι πυροσβεστικές δυνάμεις να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στη Σέριφο, στην περιοχή Λιβάδι και πήρε μεγάλες διαστάσεις καίγοντας σπίτια, αποθήκες και εκκλησίες, όπως δήλωσε ο δήμαρχος του νησιού Κωνσταντίνος Ρεβίνθης.


«Η φωτιά είναι υπό έλεγχο, δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο, έχει τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά σε όλα τα σημεία. Τώρα κάνουμε απλώς επιτήρηση. Όλη η νοτιοδυτική Σέριφος έχει καεί. Μιλάμε για μια έκταση όπου η φωτιά σταμάτησε στην θάλασσα. Καταφέραμε και ανακόψαμε την μια πλευρά του μετώπου, μας βοήθησε και ο άνεμος που την έσπρωχνε προς την καμένη έκταση, οπότε καταφέραμε να την σβήσουμε και εδώ, πάνω από την παραλία της Βαγιάς και από την πλευρά του Ράμμου, καταφέραμε και την σταματήσαμε», είπε αρχικά μιλώντας στο Mega.

«Δεν έχει γίνει απολογισμός, αλλά σίγουρα κάποιες κατοικίες έχουν υποστεί ζημίες σοβαρές, υπάρχουν αποθήκες γεμάτες με εμπορεύματα που έχουν καεί ολοσχερώς. Επίσης κάποια ξωκλήσια έχουν υποστεί φθορές. Υπήρξαν κάποιες μετακινήσεις ανθρώπων αλλά ο κόσμος μπορεί να επιστρέψει. Δεν έχουμε εικόνα για την προέλευση της φωτιάς. Ήταν πάρα πολύ δύσκολη νύχτα, ήταν πολύ ισχυροί οι άνεμοι. Οι δυνάμεις επιτηρούν σε όλα τα σημεία. Μου είπαν από το υπουργείο ότι σε λίγο θα ξεκινήσουν κάποια ελικόπτερα που θα κάνουν στοχευμένη κατάσβεση», πρόσθεσε.

Στο σημείο επιχειρούν 33 πυροσβέστες με 15 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων επτά πυροσβεστών με τρία οχήματα που μετέβησαν χθες το απόγευμα ακτοπλοϊκώς από τη νήσο Σύρο με το οχηματαγωγό πλοίο «ΑΡΤΕΜΙΣ» και 22 πυροσβεστών με 11 οχήματα που μετέβησαν χθες το βράδυ από Πειραιά με το οχηματαγωγό πλοίο «ΑΝΕΜΟΣ», ενώ για την αεροπυρόσβεση έχει διατεθεί και ένα ελικόπτερο.

Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.


Αρχικά επιχειρούσαν τέσσερις πυροσβέστες με ένα όχημα και υδροφόρες του δήμου.


Σήμερα από το πρώτο φως της ημέρας πραγματοποιεί εναέριες ρίψεις νερού ελικόπτερο.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *