Σεισμική δόνηση 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Αργολίδα #Σεισμός

Σεισμική δόνηση 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 07:20 σε θαλάσσιο χώρο 11χλμ δυτικά – νοτιοδυτικά του Κρανιδίου και 16χλμ βορειοανατολικά του Λεωνιδίου Αργολίδας και σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο είχε εστιακό βάθος 14,5χλμ. Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Αθήνα.


 

 

Είχε προηγηθεί στην ίδια περιοχή ένας σεισμός στις 06:31 μεγέθους 3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και άλλος ένας 2,6 στις 07:18, ενώ υπάρχει μετασεισμική δραστηριότητα με 2,5 στις 07:32, 2,7 στις 05:34 και 3,2 στις 07:43.

 

Ο Βασίλης Καραστάθης, αναπληρωτής διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα για το σεισμό, σημείωσε πως υπήρχε προσεισμική δραστηριότητα στην περιοχή. Τα νέα στοιχεία θα αξιολογηθούν τις επόμενες ώρες τόνισε και σημείωσε πως το επίκεντρο είναι στην θάλασσα, στην χερσόνησο στο Κρανίδι, ενώ υπογράμμισε πως ο σεισμός έγινε αισθητός και στις Σπέτσες.

Όπως είπε: «Θα δούμε πως εξελίσσεται η ακολουθία».

Ο Αθανάσιος Γκανάς, διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, σημείωσε πως πρόκειται για ένα μεγάλο ρήγμα που βρίσκεται στην περιοχή.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *