Σε ισχύ τα μέτρα της ΕΛΑΣ για την αυριανή επέτειο του Πολυτεχνείου

Σε ισχύ βρίσκονται από την Τετάρτη, τα μέτρα της ΕΛΑΣ για την αυριανή επέτειο της 17 Νοεμβρίου.


Βάσει αυτού του σχεδιασμού, στα μέτρα θα μετέχουν περίπου 5.500 αστυνομικοί από διάφορες Υπηρεσίες του Σώματος, με τους προληπτικούς ελέγχους και ακόμα και προσαγωγές εάν χρειαστεί, να είναι κάτι παραπάνω από δεδομένο.

Ελικόπτερα και drones που θα επιχειρούν από αέρος, θα μεταδίδουν εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων.

Σε ετοιμότητα θα βρίσκονται και οι Αίαντες της ΕΛΑΣ καθώς και ομάδες της ΕΚΑΜ -της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παράλληλα έχει ενεργοποιηθεί και το Πληροφοριακό Δίκτυο Ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ.
Τεταμένο το κλίμα θανάτου 17χρονου και πολέμου στη Μέση Ανατολή

MYCONIAN COLLECTION

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, φέτος δίνεται ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα καθώς έχει προηγηθεί ο θάνατος του 17χρονου Χρήστου από όπλο αστυνομικού της ΟΠΚΕ, με αποτέλεσμα να είναι τεταμένο το κλίμα, καθώς και τα γεγονότα με το Ισραήλ.
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στις πρεσβείες ΗΠΑ και Ισραήλ

Έτσι, εκτός την αμερικανική πρεσβεία που θα φυλάσσεται όπως κάθε χρόνο, αντίστοιχα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις θα βρίσκονται και στην πρεσβεία του Ισραήλ.


Αυτό που επισημαίνουν αρμόδιες πηγές, είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν θα επιτραπεί να κάνουν «βόλτα» όσοι θα συμμετέχουν στις πορείες και γι’ αυτό το λόγο θα στηθούν και φραγμοί σε διαφορά σημεία.
Να αποτραπούν φθορές σε καταστήματα

Ουσιαστικά, αυτό που θέλει η Αστυνομία να πετύχει είναι να μην σημειωθούν φθορές σε καταστήματα και περιουσίες και παράλληλα να μην παραμείνει κλειστό το κέντρο της Αθήνας για ώρες δυσκολεύοντας του οδηγούς.


 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *