Ρίχνουν λάδι στη φωτιά οι αγρότες – Επεισόδια στο Κιλκίς – Απέκλεισαν το Τελωνείο των Ευζώνων

Οι αγρότες ρίχνουν λάδι στη φωτιά και ανεβάζουν τον υδράργυρο, Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους κλείνοντας βασικούς οδικούς άξονες.


Σήμερα το βράδυ ξέσπασαν επεισόδια με τους αστυνομικούς, στο Κιλκίς, στο Τελωνείο των Ευζώωνων. Εισαγγελέας και αστυνομία απείλησαν παραγωγούς με συλλήψεις.

Οι αγρότες βγήκαν με τα τρακτέρ στους δρόμους σε Λάρισα, Καρδίτσα και Μάλγαρα προχωρώντας στον αποκλεισμό κεντρικών οδικών αξόνων.

Κι όλα αυτά λίγο προτού ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, αύριο, Πέμπτη, στην πανελλαδική σύσκεψη που έχει προγραμματισθεί για τις 12 το μεσημέρι στη Νίκαια Λάρισας. Εκεί θα δώσουν το παρών εκπρόσωποι από τα περισσότερα μπλόκα από όλη την Ελλάδα.

Όμως, την ίδια ώρα έχει προγραμματισθεί και μία δεύτερη σύσκεψη, στις Σέρρες όπου θα εκπροσωπηθούν αγρότες από την Κεντρική Μακεδονία και τον Έβρο, που σημειώνουν ωστόσο ότι δεν τίθεται ζήτημα διάσπασης αλλά ότι είχαν προγραμματίσει ήδη από χθες, μετά τη συνάντηση στο Μαξίμου τη συγκεκριμένη σύσκεψη. Από τη Βόρεια Ελλάδα στη Νικαια θα βρεθούν εκπρόσωποι απο τα μπλόκα των Μαλγάρων, Μουδανιών, Δερβενίου, Χαλκηδόνας, Πέλλας, Κιλκίς, Κουφαλίων.


Από το μπλόκο του Πλατυκάμπου πάντως, αποχώρησαν νωρίτερα σήμερα οι αγρότες των παρακάρλιων περιοχών που τα χωράφια τους πλημμύρισαν στον Daniel. Στην Καρδίτσα, οι αγρότες προχώρησαν νωρίτερα το απόγευμα στον αποκλεισμό της Εθνικής Οδού.


 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *