Ρέντη: Στα δικαστήρια Πειραιά ο 18χρονος για να απολογηθεί για τη δολοφονική επίθεση στον 31χρονο αστυνομικό

Στον ανακριτή οδηγήθηκε λίγο πριν τις 11 σήμερα το πρωί ο 18χρονος που έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον 31χρονο αστυνομικό κατά τα επεισόδια στου Ρέντη, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση με τα ζωτικά όργανά του να μην λειτουργούν.


Ο 18χρονος θα απολογηθεί για τη δολοφονική επίθεση στον αστυνομικό τη νύχτα των επεισοδίων στου Ρέντη.

Οι κατηγορίες που βαραίνουν τον 18χρονο είναι ηθική αυτουργία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, για έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για τον άνθρωπο, διατάραξη οικιακής ειρήνης και για κατοχή βεγγαλικών. Να σημειωθεί ότι όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.

O 18χρονος ομολόγησε ενώ πλέον, με τη συμμετοχή του να έχει ταυτοποιηθεί και εργαστηριακά καθώς βρέθηκαν ίχνη πυρίτιδας στα χέρια του.

Σημειώνεται πως η έρευνα συνεχίζεται και στο κάδρο μπαίνει και ο μικρότερος αδελφός τους 18χρονου, ο οποίος κλήθηκε για νέα κατάθεση. Μάλιστα, έδωσε γενετικό υλικό ενώ ειδικό κλιμάκιο του πήρε και αποτυπώματα καθώς υπάρχουν πληροφορίες που τον συνδέουν με τα επεισόδια.


Οι Αρχές συνεχίζουν την έρευνα για να εντοπίσουν τον «καθοδηγητή», τον άνθρωπο που φέρεται να προμήθευσε με πολεμοφόδια τους συμμετέχοντες στην επίθεση, ενώ προσπαθούν να ταυτοποιήσουν και άλλα άτομα που συμμετείχαν στα ίδια επεισόδια.


Ο «καθοδηγητής» φέρεται να ήταν αυτός που έδωσε βόμβες μολότοφ, ναυτικές φωτοβολίδες, ρόπαλα και άλλα αντικείμενα, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση εναντίον των αστυνομικών.

Η μητέρα του 18χρονου δέχθηκε στο κινητό της ένα απειλητικό μήνυμα για τη ζωή του 18χρονου κάνοντας λόγο για «δεύτερη κηδεία», «βιασμούς» και «αυτοκτονία».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *