Πτώση εκπαιδευτικού αεροπλάνου στην Καλαμάτα – Νεκρός ο πιλότος

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τετάρτης στην Καλαμάτα, καθώς κατέπεσε εκπαιδευτικό αεροπλάνο της Πολεμικής Αεροπορίας.


Όπως αναφέρουν πληροφορίες, νεκρός εντοπίστηκε ο άτυχος πιλότος του εκπαιδευτικού αεροσκάφους.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ΕΡΤ, πρόκειται για διθέσιο αεροσκάφος Τ-2, το οποίο απογειώθηκε από την 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ένας αξιωματικός επενέβαινε στο αεροπλάνο, ενώ δεν υπήρξαν αναφορές για άτομο που εθεάθη να εγκαταλείπει το αεροπλάνο με αλεξίπτωτο.

Στο σημείο έχουν κινητοποιηθεί η Πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό του χειριστή.


Το Τ-2 Buckeye είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό jet της Πολεμικής Αεροπορίας και με αυτό ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους οι Ίκαροι και οι νέοι Ανθυποσμηναγοί.


Το Τ-2Ε μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 3500 lb οπλισμού σε 6 πτερυγικούς φορείς συμπεριλαμβανομένων και ατρακτιδίων πολυβόλων και ρουκετών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εκπαίδευση με οπλικό φορτίο, αλλά και να αναλάβει πολεμικό ρόλο αν απαιτηθεί.

Φέρει τρίχρωμη παραλλαγή πράσινου, καφέ και άσπρου.

Η ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας:

Την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 11:28, αεροσκάφος τύπου Τ-2E Buckeye της 363 Μοίρας Εκπαίδευσης Αέρος της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, μισό ναυτικό μίλι βορειοδυτικά του αεροδρομίου της Καλαμάτας, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του, Επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα, 40 ετών.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *