Πολυτεχνείο: Σε εξέλιξη η μεγάλη πορεία, έφτασε στην αμερικάνική πρεσβεία – Απροσπέλαστο το κέντρο της Αθήνας – Προσαγωγές από την Αστυνομία

Ξεκίνησε η κεντρική πορεία για την 50ή επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, στο κέντρο της Αθήνας, με τους δρόμους στο κέντρο να κλείνουν σταδιακά.


Ήδη από νωρίς έχει κλείσει η οδός Πατησίων, αλλά κλειστοί είναι και οι δρόμοι γύρω από το Πολυτεχνείο. Παράλληλα, έχουν κλείσει κεντρικοί σταθμοί του Μετρό, ενώ υπάρχουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλεϊ.

Έφθασε στην αμερικανική πρεσβεία η πορεία με την αιματοβαμμένη σημαία από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Νωρίτερα, φοιτητές-μέλη της ΠΑΣΠ που συνόδευσαν την ιστορική σημαία συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Πολυτεχνείο, όπου άνοιξαν την αιματοβαμμένη σημαία φωνάζοντας συνθήματα όπως «αδέρφια ζείτε εσείς μας οδηγείτε».

Ακολούθησε η πορεία μέσω της οδού Ακαδημίας και του Συντάγματος προς την αμερικανική πρεσβεία.


Χιλιάδες κόσμου και φέτος, παρά το γεγονός πως έχουν περάσει 50 χρόνια, βρέθηκαν στο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα στο κέντρο της Αθήνας κατά τους τριήμερους εορτασμούς. Εκτός από πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι κομμάτων, βουλευτές, συλλογικότητες, φορείς και εκπρόσωποι σωματείων κατέθεσαν λουλούδια και στεφάνια στη μνήμη των ανθρώπων που πάλεψαν για τη δημοκρατία.


Εννιά προσαγωγές κατά τη διάρκεια των προληπτικών ελέγχων

Σε εννιά προσαγωγές ατόμων προχώρησε η Αστυνομία κατά τη διάρκεια προληπτικών ελέγχων που έγιναν στο κέντρο της Αθήνας, για την πρόληψη επεισοδίων με αφορμή την 50ή επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Οι προσαχθέντες έχουν οδηγηθεί στη ΓΑΔΑ για εξακρίβωση στοιχείων.

Υπενθυμίζεται ότι με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. οι σταθμοί του μετρό Μοναστηράκι, Μέγαρο Μουσικής, Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο έκλεισαν στις 14:00. Οι συρμοί που θα διέρχονται από αυτούς τους σταθμούς δεν θα πραγματοποιούν στάση. Τροποποιήσεις θα γίνουν και στα δρομολόγια των τρόλεϊ και των λεωφορείων.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *