Πόλεμος στο Ισραήλ: Επέστρεψαν άλλοι 90 Έλληνες – «Οι ρουκέτες περνούσαν από πάνω μας, δεν ξέραμε αν θα τα καταφέρουμε»

 

Άλλοι 90 Έλληνες που βρίσκονταν στο Ισραήλ όταν η Χαμάς έκανε επίθεση με αποτέλεσμα να ξεσπάσει ο μεγάλος πόλεμος που έχει τυλίξει στις φλόγες τη Μέση Ανατολή, επέστρεψαν πίσω στην πατρίδα, σώοι και ασφαλείς, αλλά με νωπές ακόμα τις στιγμές τρόμου που έζησαν.


Οι 90  Έλληνες επέστρεψαν στην χώρα με  πτήση από το Τελ Αβίβ, δηλώνοντας ανακουφισμένοι που έφτασαν στα πάτρια εδάφη.

Σήμερα Τετάρτη (11.10.2023) το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έχει προγραμματίσει και άλλη μια ειδική πτήση για την επιστροφή κι άλλων Ελλήνων μέσω του Τελ Αβίβ. Οι Έλληνες ζούσαν στο Ισραήλ, αλλά μετά τον πόλεμο αποφάσισαν να γυρίσουν πίσω στην Ελλάδα.

Η κάμερα της ΕΡΤ βρέθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και μίλησε με ανθρώπους που βίωσαν τον εφιάλτη του πολέμου και περιέγραψαν τις στιγμές τρόμου που πέρασαν.

«Δεν έφτασαν (οι ρουκέτες) στα σπίτια μας αλλά υπήρχε πρόβλημα» είπε ένας νεαρός που αποκάλυψε ότι το δωμάτιό του είναι καταφύγιο σε αντίθεση με αρκετούς άλλους αμάχους που δεν έχουν αυτή την πολυτέλεια την ώρα που η Χαμάς συνεχίζει τις επιθέσεις της σε πόλεις και χωριά του Ισραήλ.


Συγκλονιστική είναι και η μαρτυρία μιας Ελληνίδας που δήλωσε χαρακτηριστικά: «Aκούγαμε τις ρουκέτες να περνούν από πάνω μας και δεν ξέραμε αν θα τα καταφέρουμε».


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *