Παραιτήθηκε ο αρεοπαγίτης Χ. Τζανερίκος

Την παραίτησή του υπέβαλε πριν από λίγο από το δικαστικό σώμα ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρόεδρος του Α1 Τμήματος του ανωτάτου δικαστηρίου Χρήστος Τζανερίκος.


Ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου που επρόκειτο να προεδρεύσει του Α1 Τμήματος που θα κρίνει τη νομιμότητα συμμετοχής στις εκλογές, όλων των κομμάτων, και του κόμματος Έλληνες που έχει ιδρύσει ο Ηλίας Κασιδιάρης, προέβη σε παραίτηση μετά τις αντιδράσεις για την δημόσια τοποθέτηση του σχετικά με την ρύθμιση της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην παραίτηση του επικαλείται ο κ. Τζανερίκος λόγους προσωπικής αξιοπρέπειας και επαγγελματικής συνείδησης.

Μετά την παραίτηση του κ. Τζανερίκου, την προεδρία του Α1 Τμήματος που θα αποφασίσει για την ανακήρυξη των κομμάτων, μεταξύ των οποίων αυτού του Ηλία Κασιδιάρη, θα αναλάβει η αρχαιότερη αρεοπαγίτης η κυρία Ευδοξία Κιουπτσίδου.

Η παραίτησή του κ.Τζανερρίκου υπεβλήθη στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίου, η οποία θα την κρατήσει, καθώς υπάρχει από τον νόμο προθεσμία ενός μηνός εάν ο παραιτηθείς ανώτατος δικαστικός θελήσει να ανακαλέσει.


Σημειώνεται ότι στο τέλος Ιουνίου ο Χρήστος Τζανερίκος συνταξιοδοτείται.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *