Πανστρατιά στη Νέα Δημοκρατία για το δεύτερο γύρο των εκλογών – Κάθε μέρα όλα τα στελέχη όπως οι Γεωργιάδης, Βορίδης, δίνουν τη μάχη για τη νίκη

 

Η Νέα Δημοκρατία δίνει ενωμένη τη μεγάλη μάχη για τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και τη μεγάλη νίκη.


Στο κόμμα υπάρχει πανστρατιά και κάθε μέρα όλα τα στελέχη δίνουν την μάχη απ΄ όπου κι αν βρίσκονται για τη μεγάλη επικράτηση.

Στόχος είναι στο τέλος των δεύτερων εκλογών την Κυριακή (15.10.2023) να είναι γαλάζιες και οι 13 Περιφέρειες και φυσικά να κερδίσει το κόμμα και τους άλλους δυο μεγαλύτερους Δήμους της χώρας (μετά τον Πειραιά όπου πέτυχε ανεπανάληπτο θρίμαβο ο κ. Μώραλης και επαναξελέγει), αυτόν της Αθήνας και αυτόν της Θεσσαλονίκης, αλλά και όλους τους Δήμους που διεκδικεί.

Όλοι στη Νέα Δημοκρατία από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τους υπουργούς, υφυπουργούς και τα στελέχη του κόμματος, δίνουν τη μάχη για τη νέα μεγάλη νίκη.

Σήμερα οι Άδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης το έδειξαν αυτό με τον πιο εμφατικό τρόπο.


Ο Άδωνις Γεωργιάδης που στηρίζει όλες τις επιλογές του κόμματος και παλεύει γι’ αυτές έκανε ξεχωριστή αναφορά σήμερα στον Δημήτρη Πτωχό που διεκδικεί στον δεύτερο γύρο την Περιφέρεια Πελοποννήσου.


«Η μεγαλύτερη ευκαιρία της Πελοποννήσου ο Πτωχός»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε τις επαναληπτικές εκλογές που θα γίνουν την Κυριακή (15.10.2023) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και τόνισε ότι η μεγαλύτερη ευκαιρία του νομού είναι να εκλεγεί Περιφερειάρχης ο Δημήτρης Πτωχός, που πήρε την πρωτιά στον πρώτο γύρο με 42.6% και έχασε την απευθείας εκλογή για μια ανάσα.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε σε δηλώσεις που έκανε στο Action 24, αλλά και σε ανάρτησή του στα social media ότι ο Δημήτρης Πτωχός μπορεί να αποτελέσει την μεγάλη ευκαιρία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για να γίνουν έργα στη περιοχή.

«Ο Αντώνης Σαμαράς πήγε πόρτα πόρτα στη μισή Πελοπόννησο. Τον στηρίξαμε τον Δημήτρη Πτωχό, τον αγαπάμε, πιστεύω ότι πραγματικα θα κερδίσει», είπε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σήμερα στο Action 24.

«Το ποσοσό που πήρε 42,6% είναι ένα τεράστιο ποοστό για τη Πελοπόννησο. Θέλω να υπενθυμίζω ο κ. Νίκας την περασμένη φορά είχε πάρει 33% και εξελέγη Περιφερειάρχης. Τώρα ο κ. Πτωχός πήρε 42,6% δηλαδή, 10 μονάδες πάνω απ΄ό,τι είχε πάρει ο κ. Νίκας πριν από 10 χρόνια», συνέχισε ο υπουργός.


«Άρα είναι μεγάλη νίκη και για τη Νέα Δημοκρατία και για τον Δημήτρη Πτωχό. Θα το κερδίσει ο Πτωχός, το αξίζει. Είναι ένας τεχνοκράτης μεγάλου βεληνεκούς. Είναι ειδικός στα ευρωπαϊκά προγράμματα. Και ένας Περιφερειάρχης που ξέρει να απορροφά και να παίρνει πόρους σημαίνει περισσότερα έργα για τους συμπολίτες του. Είναι μεγάλη υπόθεση να βγει ο κ. Πτωχός στην Πελοπόννησο», επισήμανε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Παρελθόν και μιζέρια Τατούλη»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε αναφορά με τον δικό του καυστικό τρόπο και στον αντίπαλο του Δημήτρη Πτωχού και τέως περιφερειάρχη, Πέτρο Τατούλη και τόνισε: «Δεν νομίζω ότι οι Πελοποννήσιοι θα γυρίσουν στο παρελθόν και τη μιζέρια Τατούλη».

Στην ανάρτησή του ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε:

 «Η εκλογή του κ. Δημήτρη Πτωχού ως Περιφερειάρχου Πελοποννήσου την Κυριακή είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία της Πελοποννήσου για να γίνουν έργα που θα έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και δεκαετίες. Καλή επιτυχία του εύχομαι την αξίζει».

 

«Ο Μπακογιάννης θα διεκδικήσει όσους επέλεξαν άλλον υποψήφιο ή αποχή» 

Τον στόχο της Νέας Δημοκρατίας για επικράτηση στις 13 περιφέρειες και τους 3 μεγάλους δήμους της χώρας, επανέλαβε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι», ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης. Ως εκ τούτου, τις υπόλοιπες 6 περιφέρειες και τους 2 δήμους, με την ταυτόχρονη επισήμανση ότι σε όσες εκ των 16 αναμετρήσεων, δεν υπήρξε ήδη νικητής από τον α’ γύρο, ο υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος συμμετέχει στο β’ γύρο.

Ειδική αναφορά έκανε, όμως, στην αναμέτρηση για τον Δήμο Αθηναίων: «Ο Κώστας Μπακογιάννης προσεγγίζει με πάρα πολλή προσοχή και αυτήν την αναμέτρηση, που σημαίνει ότι, παρά το ότι υπάρχει μια πολύ μεγάλη διαφορά […] είναι προφανές ότι θα διεκδικήσει και τους ψηφοφόρους που δεν συμμετείχαν την τελευταία φορά στην εκλογική αναμέτρηση, αλλά και ψηφοφόρους που επέλεξαν κάτι διαφορετικό. Ο β’ γύρος είναι μια καινούρια προσπάθεια», τόνισε αναγνωρίζοντας, συγχρόνως, πως υπήρξε μεγάλη αποχή ειδικά στον Κεντρικό Τομέα.

Για τις περιφέρειες, εκεί, ειδικώς, όπου ο υποψήφιος της ΝΔ έχει απέναντί του υποψήφιο προερχόμενο από τη ΝΔ, ο υπουργός Επικρατείας επέμεινε στην ιδιαιτερότητα της συγκυρίας: το Ταμείο Ανάκαμψης έχει ασφυκτικά περιθώρια, που αν δεν τηρηθούν, τα χρήματα χάθηκαν, προειδοποίησε. Και συνέχισε λέγοντας ότι είναι σημαντικό να υπάρχουν άνθρωποι έτοιμοι και με τεχνογνωσία. Η κυβέρνηση έχει αξιολογήσει τα πρόσωπα, διευκρίνισε εξάλλου.

Με εξαίρεση δε, τη Θεσσαλία, όπου η αντιπαράθεση έχει ιδεολογικο-πολιτικό περιεχόμενο, στις υπόλοιπες περιφέρειες η συζήτηση γίνεται επί προσώπων. Οι υποψήφιοι της ΝΔ έχουν πείρα, «δεν είναι η ώρα να στείλουμε κάποιον που θα αρχίσει από την αρχή, τώρα πρέπει να συνεχίσει η ωρίμανση των έργων», υπογράμμισε. Παράλληλα περιέγραψε ως ικανοποιητική την ισορροπία μεταξύ κράτους και αυτοδιοίκησης.

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *