Οι αγρότες τραβάνε το σχοινί αγνοώντας τα μέτρα που προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και υποβάλλοντας σε ταλαιπωρία τον κόσμο – Αποφάσισαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων – Κατεβαίνουν Αθήνα την Τρίτη

 

Οι αγρότες έκαναν πως δεν άκουσαν και δεν είδαν τα μέτρα για την ανακούφισή τους που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και φυσικά δεν δείχνουν να σκέφτονται διόλου την ταλαιπωρία που θα περάσει ο κόσμος και έτσι αποφάσισαν όχι απλά να συνεχίσουν, αλλά να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.


Μάλιστα κατεβαίνουν στην Αθήνα με τα τρακτέρ τους την Τρίτη (20.2.2024) για να κάνουν συλλαλητήριο. 

Κάθοδο στην Αθήνα με τα τρακτέρ τους την ερχόμενη εβδομάδα αποφάσισαν οι αγρότες στην πανελλαδική σύσκεψη της Πέμπτης (15.02.24), κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις.

Όπως μεταδίδει το Thesstoday.gr, στην πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών στη Νίκαια «κλείδωσε» η απόφαση για συλλαλητήριο στην Αθήνα με τρακτέρ την ερχόμενη Τρίτη (20.02.24), με την 15μελη επιτροπή να στέλνει πανελλαδικά το μήνυμα για κλιμάκωση του αγώνα μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Ακόμα, αποφασίστηκε πως όσοι μείνουν πίσω, θα προχωρήσουν σε παράλληλες δράσεις σε τελωνεία και λιμάνια σε διάφορα σημεία της χώρας για να ασκηθεί πίεση στην κυβέρνηση.


Την ίδια ώρα αγρότες της Φλώρινας έκλεισαν τα σύνορα στη Νίκη της Φλώρινας για τα φορτηγά που μεταφέρουν εμπορεύματα μέχρι τις 3 το μεσημέρι ενώ συνάδελφοί τους προχώρησαν στον καθολικό αποκλεισμό του κεντρικού κτιρίου της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας στην Κοζάνη αποκλείοντας τις εισόδους πρόσβασης στο κτίριο για όλους τους υπαλλήλους.


Περίπου 50 τρακτέρ ήταν παρατεταγμένα στον χώρο του τελωνείου στους Κήπους και διέκοψαν για κάποιες ώρες, τη διέλευση και στα δύο ρεύματα των φορτηγών αυτοκινήτων ενώ όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ορεστιάδας Ηλίας Αγγελακούδης, παραμένει το μπλόκο στον κόμβο των Καστανεών, όπου οι αγρότες θα προχωρήσουν σε συμβολικό κλείσιμο του δρόμου για μία ώρα -πιθανά από τις 20.00 έως τις 21.00, κάτι που, όπως διευκρινίζει, αποφασίζει η συντονιστική επιτροπή.

Αγανακτισμένοι δηλώνουν, από την πλευρά τους οι αγρότες από την ανατολική Θεσσαλονίκη που λίγο πριν τις 12:00 ξεκίνησαν με δεκάδες τρακτέρ έως τον κόμβο του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης, για να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά καθώς, όπως λένε, τονίζουν ότι δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό η 15μελης επιτροπή από τα μπλόκα της χώρα και ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Αγνοούν τις αντιδράσεις στο εσωτερικό τους

Από την άλλη οι αγρότες αγνοούν φυσικά και τις αντιδράσεις στο εσωτερικό τους, καθώς μια μεγάλη μερίδα τους ήθελε να συνεχιστεί ο διάλογος και να μην τραβήξουν το σχοινί μέχρι να σπάσει, αλλά ουδείς τους άκουσε.

«Καλούμε τους αγρότες σε μαζική συμμετοχή από το Βορρά μέχρι το Νότο. Ταυτόχρονα, θα κλιμακώσουμε σε τελωνεία, σε λιμάνια, χτυπώντας όλοι στην ίδια κινητοποίηση, για να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας», δηλώνουν οι αγρότες από τα μπλόκα.


«Δεν έχουμε άλλο δρόμο πέρα από τον αγώνα μας, σε αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς» είναι το μήνυμα που στέλνουν αμέσως μετά την απόφαση για το συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *