Κυριάκος Μητσοτάκης: Άνετη και λειτουργική πλειοψηφία – Ηχηρό μήνυμα σε Τουρκία, επίθεση σε Γιώργο Τσίπρα: «Ήταν σαν να ακούω τον Ερντογάν»

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανοίγει τα χαρτιά του ενόψει των εκλογών στην εκπομπή “Σήμερα” στο ΣΚΑΪ μίλησε για όλα, ενώ έστειλε και ηχηρό μήνυμα σε Τουρκία και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και έριξε καρφιά κατά του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Τσίπρα με αφορμή τις δηλώσεις του για το Αιγαίο.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε για τις εκλογές ότι ο κόσμος πρέπει να πάει να ψηφίσει και επισήμανε ότι ήταν αχρείαστη η απλή αναλογική.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε επίσης ότι διακύβευμα των εκλογών είναι να έχει η γαλάζια παράταξη μια άνετη και λειτουργική πλειοψηφία.

Επανέλαβε πως η ΝΔ δε θέλει να πάρει απλά αυτοδυναμία αλλά ένα ποσοστό που θα της δώσει ισχυρή αυτοδυναμία, ώστε να κάνει πράξη το πρόγραμμα της ΝΔ. Σημείωσε πως εάν έχει και πάλι 158 βουλευτές, όπως στην προηγούμενη Βουλή, είναι κάτι που θα μπορούσε να λειτουργήσει.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και πάλι στα κόμματα «δεξιά» του κόμματος, λέγοντας πως στις 21 Μαΐου κάποιοι προσπάθησαν να πείσουν πως είναι πιο θρησκευόμενοι και πιο πατριώτες από τους άλλους.


Για τις αλλαγές, το νέο υπουργικό συμβούλιο και το ροτέισον που είχε πει ότι θα κάνει στους υπουργούς ανέφερε: «Το νέο υπουργικό συμβούλιο θα είναι λειτουργικό. Το ροτέισον που είχα πει είναι ότι κάποιοι θα πάνε στον πάγκο και κάποιοι θα παίζουν. Με την αθλητική ορολογία το σέντερ φορ δεν μπορείς να το βάλεις δεξί μπακ. Κανείς δεν είναι αμετακίνητος».


«Δε θέλω σημάδια αλαζονείας»

Σχολιάζοντας τα φαινόμενα αλαζονείας ανέφερε: «Δεν θέλω να υπάρξουν σημάδια αλαζονείας, δεν είχαμε τέτοια φαινόμενα, όσο μεγαλύτερη η εντολή του λαού τόσο μεγαλύτερη η ευθύνη, τόσο πιο πολύ πρέπει να στρωθούμε στη δουλειά».

Τα πρώτα νομοσχέδια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε και για τα πρώτα νομοσχέδια της νέας Κυβέρνησης.

«Πρώτο νομοσχέδιο θα αφορά στην επικαιροποίηση του κράτους. Το δεύτερο θα είναι η νομοθετική αποτύπωση των κεντρικών οικονομικών μας πρωτοβουλιών, το οποίο μπορεί να ψηφιστεί και πριν τις καλοκαιρινές διακοπές ή αμέσως μετά», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. 

10.000 προσλήψεις στο ΕΣΥ

Επίσης τόνισε πως θα συνεχίσει τη δεύτερη 4αετία με τον ίδιο ρυθμό με την πρώτη, και δεν θα χαλαρώσει. Αναφερόμενος στην Υγεία και στις αλλαγές που προτίθεται να φέρει, είπε πως δε θα δεχτεί να μην τηρούνται οι προτεραιότητες για το ποιος ασθενής πρέπει να χειρουργηθεί πρώτα.


Επίσης είπε πως θα υπάρξει σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα προκειμένου οι πολίτες να έχουν παραπάνω υπηρεσίες, δωρεάν. Αναφέρθηκε επίσης σε παρεμβάσεις όπως το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» και στο Dentist Pass. Επανέλαβε πως θα γίνουν 10.000 προσλήψεις υγειονομικών.

«Θα μπορούσα να πω, ‘’δέσαμε το γάιδαρό μας’’ και να πάμε χαλαρά. Δεν μου ταιριάζει αυτό. Μπορεί η δεύτερη τετραετία να είναι αλμάτων για τη χώρα που ενίοτε σημαίνει ρήξεις και συγκρούσεις με κατεστημένα και νοοτροπίες. Στις εφημερίες μπαίνουν τακτικά περιστατικά για να παίρνουν προτεραιότητα στα χειρουργεία. Δεν θα ανεχθούμε άλλο τέτοια φαινόμενα. Θα εφαρμόσουμε σκληρή αξιοκρατία και συνεχή αξιολόγηση. Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε άμεσα τις λίστες στα χειρουργεία. Αν χρειαστεί να αγοράσουμε υπηρεσίες για να έχει ο πολίτης δωρεάν υπηρεσία, θα το κάνουμε. Θα μισθώσουμε υπηρεσίες ελικοπτέρων με έξι βάσεις από το εξωτερικό. Θα γίνουν 10.000 νέες προσλήψεις. Θα μπουν στο 1+1. Δεν είμαστε πια σε σκληρούς μνημονιακούς περιορισμούς», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφέρθηκε και στους μισθούς και στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, υποστηρίζοντας πως μπορεί να συμφωνηθούν αυξήσεις εάν κάτσουν μαζί στο τραπέζι και συζητήσουν εργοδότες και εργαζόμενοι.

Επίσης είπε πως θα υπάρχει κυνήγι των φοροφυγάδων και έφερε το παράδειγμα της Μυκόνου, όπου όπως είπε ξεκίνησαν κατεδαφίσεις σε κάποιους που νόμιζαν πως δε θα τους ακουμπήσει κανείς.

Οι αυξήσεις μισθών

O Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε για την αύξηση των μισθών 25% στον ιδιωτικό τομέα. Όπως είπε «είναι η εκτίμησή μας, προφανώς δεν νομοθετούμε. Βλέπουμε πως υπάρχει μια μέση αύξηση στους μισθούς, η ανεργία πέφτει, οι εργοδότες δεν βρίσκουν εργαζόμενους και τους λέμε πληρώστε παραπάνω, γίνονται επενδύσεις σε πόλεις περιφερειακές με καλά δημόσια πανεπιστήμια, υπάρχουν συμβάσεις».

Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε μεγάλη προτεραιότητα την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, σημειώνοντας ότι οι ηλεκτρονικές συναλλαγές, η δυνατότητα της ΑΑΔΕ να χρησιμοποιεί τα big data για στοχευμένους ελέγχους, είναι κάποιο τρόποι. «Το κράτος όταν θέλει μπορεί να εφαρμόσει το νόμο. Εφαρμόσαμε το νόμο στη Μύκονο που ήταν η αρχή. Κατεδαφίσεις θα γίνουν και σε άλλα νησιά. Παραλίες αποδόθηκαν στους πολίτες. Θα στείλουμε το μήνυμα ότι ο νόμος ισχύει για όλους και πρωτίστως για τους ισχυρούς».

Μήνυμα σε Ερντογάν και Τουρκία

Ερωτώμενος για τις σχέσεις με την Τουρκία για τις υποδείξεις Ερντογάν να μην πάρει F-35, είπε πως θα τον ευχαριστήσει για τη συμβουλή και θα προχωρήσει κανονικά το σχεδιασμό του, καθώς δεν θα διαπραγματευτεί τα Ελληνικά συμφέροντα.

Ξεκαθάρισε πως τα μόνα ζητήματα που συζητά η Ελλάδα με την Τουρκία είναι αυτά των ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας. Σχετικά με τη μειονότητα είπε πως δεν έχει δουλειά η Τουρκία να ανακατεύεται με τη μουσουλμανική μειονότητα.

Όπως είπε, ανέφερε το θέμα με τη στήριξη υποψήφιων του ΣΥΡΙΖΑ από του τουρκικό προξενείο, προκειμένου να επισημάνει το θέμα της ανάμιξης τους Τουρκίας και τους κινδύνους που αυτή εγκυμονεί.

«Ο Γιώργος Τσίπρας ήταν σαν να ακούω τον Ερντογάν»

Επίσης αναφέρθηκε στις αναφορές του Γιώργου Τσίπρα που είπε πως η μόνη περιοχή που δεν αναφέρει η σύμβαση της Ούνκλος είναι το Αιγαίο. «Ήταν σαν να ακούω τον Ερντογάν. Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι, ή άσχετοι» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θα θέσω το θέμα της Ροδόπης στον Ερντογάν, να σταματήσει το τουρκικό προξενείο να παρεμβαίνει και να λέει στους Έλληνες πολίτες τι θα ψηφίσουν. Η μειονότητα είναι μουσουλμανική. Θα δώσω αγώνα να νιώθουν ότι απολαμβάνουν τις ίδιες ευκαιρίες για προκοπή στη ζωή ανεξαρτήτως από το τι θα ψηφίσουν την Κυριακή. Υπάρχει σχέδιο για περιοχή που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το ψήφισε. Λυπάμαι που δεν έχουν ανοίξει το στόμα τους οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, δεν τολμούν να το κάνουν γιατί παίρνουν εντολές από το τουρκικό προξενείο. Ως εδώ με τις παρεμβάσεις και ειδικά στην εκλογική διαδικασία. Ο κίνδυνος είναι την επόμενη μέρα να πουν ότι εκπροσωπούν την Τουρκική μειονότητα.

Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι, ή είναι απλά άσχετοι, ας μη μιλάνε καλύτερα για τα θέματα αυτά.. Ακούγοντας τον Γιώργο Τσίπρα, ήταν σαν να ακούω τον Ερντογάν. Θεωρώ ότι ότι μάλλον θα έχουμε μια περίοδο ηρεμίας. Έχει αποφύγει η Τουρκία τις προκλήσεις στο Αιγαίο. Μπορούμε να πάμε σε περιβάλλον αποκλιμάκωσης χωρίς να έχουμε λύσει την κεντρική μας διαφορά», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σχετικά με το TikTok είπε πως του έδωσε τη δυνατότητα να δείξει μια διαφορετική πτυχή του χαρακτήρα του, όχι τόσο επίσημο, καθώς ο περισσότερος κόσμος τον ξέρει με τη… γραβάτα. Σημείωσε πως ότι ανεβάζει είναι αληθινό και όχι στημένο, και δεν πρόκειται να το κλείσει από τη Δευτέρα 26 Ιουνίου.

Ερωτώμενος για όραμά του για την Ελλάδα, είπε πως αυτό είναι να πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη, καθώς η χώρα μας πληρώνει ακόμα βαρύ τίμημα από τη 10ετή κρίση.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ υπέστη στρατηγική ήττα»

Για μια ακόμα φορά αναφέρθηκε σε τοξικότητα και fake news από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά, σημειώνοντας πως στη διακαναλική του ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε 49 φορές το όνομα «Μητσοτάκης». Επίσης κατέκρινε και το ΠΑΣΟΚ για την άρνησή του να συνομιλήσει με την ΝΔ για συγκυβέρνηση.

Τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ υπέστη μια στρατηγική ήττα και ήττα ιδεών, και δεν ήταν ήττα μόνο προσώπων. Από εκεί και πέρα, όπως είπε, το τι θα γίνει στον ΣΥΡΙΖΑ αφορά τους ίδιους.

Δείτε τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ ΕΔΩ

  

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *