Νέα Μάκρη: Η 10χρονη είχε φάει πριν βουτήξει, λέει γιατρός που προσπάθησε να την σώσει – «Το ασθενοφόρο άργησε επειδή χάθηκε»

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την τραγωδία σε πισίνα στη Νέα Μάκρη, όπου ένα 10χρονο κορίτσι ανασύρθηκε νεκρό, ενώ για τις τελευταίες του στιγμές μίλησε μια από τους γιατρούς που βρισκόταν στο χώρο και προσπάθησε να την επαναφέρει με καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, αποκαλύπτοντας ότι το παιδί που είχε καταναλώσει φαγητό νωρίτερα ήταν ακόμα εν ζωή όταν το ανέσυραν από την πισίνα.


«Βοήθησα γιατί είμαι γιατρός. Έβγαζε το παιδάκι πολύ τροφή. Ο κορεσμός του είχε ανέβει» ανέφερε η αυτόπτης μάρτυρας, μιλώντας στην ΕΡΤ, αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι το ασθενοφόρο που κλήθηκε στο σημείο να συνδράμει άργησε γιατί χάθηκε στη διαδρομή.

«Το ασθενοφόρο έφτασε σε σαράντα λεπτά, ίσως και παραπάνω» ανέφερε περιγράφοντας τις αγωνιώδεις προσπάθειες τόσο της ίδιας αλλά και ενός άλλου ιδιώτη γιατρού να σώσουν το άτυχο κοριτσάκι.

«Μένα ήρθε ένας άλλος συνάδελφος που προσπάθησε και αυτός και ένας διασώστης ο οποίος συμπτωματικά περνούσε απ έξω», ανέφερε.

Επίσης, η ίδια ανέφερε ότι το παιδί ήταν εν ζωή όταν το έβγαλαν από την πισίνα αλλά δεν τα κατάφερε στη συνέχεια


Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό του πνιγμού συνέβη όταν η 10χρονη έπαιζε στην πισίνα του συγκροτήματος με ένα άλλο παιδί, την ώρα που η μητέρα της φόρτωνε το αυτοκίνητο για να αναχωρήσουν. Μετά από τις προσπάθειες που έγιναν στο σημείο το παιδί μεταφέρθηκε με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης, όπου και διαπιστώθηκε ότι ήταν ήδη νεκρό.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μια σκέψη για “Νέα Μάκρη: Η 10χρονη είχε φάει πριν βουτήξει, λέει γιατρός που προσπάθησε να την σώσει – «Το ασθενοφόρο άργησε επειδή χάθηκε»”