Νέα Φιλαδέλφεια: Ηγετικό ρόλο στα επεισόδια ο Έλληνας που συνελήφθη – Νέος κύκλος συλλήψεων από την ΕΛΑΣ

Ηγετικό ρόλο στα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια θεωρούν στην ΕΛΑΣ πως είχε Έλληνας οπαδός που συνελήφθη τελευταίος στην περιοχή του Γκύζι.


Πρόκειται για οπαδό ελληνικής ομάδας, 43 ετών και φέρεται να ταυτοποιήθηκε από το οπτικό υλικό που έχουν στην διάθεσή τους οι Αρχές από τα γεγονότα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Πληροφορίες αναφέρουν πως είναι γνωστός οπαδός του Παναθηναϊκού, ο οποίος είχε συμμετάσχει σε διάφορα επεισόδια στο παρελθόν με οπαδικά κίνητρα και μάλιστα είχε τραυματιστεί και ο ίδιος σε συμπλοκή έξω από το Εφετείο.

Η Αστυνομία τον «τοποθετεί» στην ομάδα των εγκεφάλων της υπόθεσης έχοντας αρχηγικό ρόλο στην επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια. Σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες φαίνονται μερικοί ως «στρατηγοί» να κατευθύνουν τους εν δυνάμει δολοφόνους στην επίθεσή τους σαν κανονικό τάγμα.

Πληροφορέις αναφέρουν επίσης πως ο ίδιος ήταν σε απευθείας συνεννόηση με τους Κροάτες όντας εξ αρχής ένας από τους οργανωτές της επίθεσης. Η ΕΛ.ΑΣ. καταλήγει πως εκείνος ήταν που τους έδειξε πως θα έρθουν στην Ελλάδα, αλλά και πως θα κινηθούν στην Αθήνα. Παράλληλα, οι Αρχές δεν αποκλείουν την περίπτωση να είναι ο «εφοδιαστής» των Κροατών με σουγιάδες, ρόπαλα, σιδηρολοστούς, βεγγαλικά.

Tο βίντεο που «πρόδωσε» τον οπαδό

Πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ αναφέρουν ότι αναμένεται η έκδοση και άλλων ενταλμάτων, καθώς οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους έχουν ταυτοποιήσει μέσω των πινακίδων κάποιων αυτοκινήτων και άλλους χούλιγκαν που διαφεύγουν της σύλληψης.


Σημειώνεται πως δεν έχει εκδοθεί ακόμα ένταλμα σύλληψης για τον οπαδό που είχε κάνει αναρτήσεις για την παρουσία και συμμετοχή του στη φονική επιδρομή των Κροατών χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια με βαρείς χαρακτηρισμούς για την ΑΕΚ αλλά και τον Μιχάλη Κατσούρη. Το όνομα του εν λόγω χούλιγκαν περιλαμβάνεται στην ογκώδη δικογραφία για την επίθεση έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.


Αναφορικά με τις έρευνες για τον εντοπισμό του δολοφόνου του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη, σε εξέλιξη, βρίσκεται η αντιπαραβολή του γενετικού υλικού των συλληφθέντων με τα ευρήματα στο σημείο των συμπλοκών. Από την ανάλυση των στοιχείων στα εργαστήρια φέρεται, μέχρι στιγμής, να μην προκύπτει ταύτιση με το γενετικό υλικό του 29χρονου.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τη σύλληψη

«Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής συνελήφθη απογευματινές ώρες σήμερα (18-08-2023) 43χρονος ημεδαπός καθώς σχετίζεται με πράξεις οπαδικής βίας.

Προηγήθηκε κατάλληλη έρευνα και αξιολόγηση του συλλεχθέντος προανακριτικού υλικού και από την επακόλουθη διενεργηθείσα κύρια Ανάκριση εκδόθηκε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης , δυνάμει του οποίου και συνελήφθη.

Ειδικότερα κατηγορείται για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη περίπτωση έκρηξης με πρόθεση, διακεκριμένη περίπτωση προμήθειας και κατοχής μεγάλης ποσότητας εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, βιαιοπραγία κατά άλλων, για επικίνδυνη σωματική βλάβη, τελεσμένη και σε απόπειρα, διατάραξη κοινής ειρήνης, για φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατ’ εξακολούθηση, για οπλοφορία, οπλοχρησία, παράνομη κατοχή και χρήση φωτοβολίδων καθώς και για εμπρησμό από πρόθεση από τον οποίο μπορεί να προκύψει κίνδυνος για ξένα πράγματα από κοινού, φερόμενες ως τελεσθείσες υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Επαγγελματικού και Ερασιτεχνικού Αθλητισμού.


Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία, αυτοκίνητο και δίκυκλη μοτοσικλέτα του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

κεντρική μονάδα υπολογιστή, με το καλώδιο παροχής ρεύματος και εικόνας,
-2- μεταλλικά μπαστούνια baseball
-2- κράνη, χρώματος μαύρο,
συσκευή κινητού τηλεφώνου,
ξύλινο στειλιάρι και
κράνος, χρώματος μαύρο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.»

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *