Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη – Eκλογές 2023: “Ο Τσίπρας ομολόγησε την αποτυχία του – ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ο Ανδρουλάκης”

Ομιλία πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη από το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στη Νέα Παραλία, ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.


Δείτε την ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας: 

“Στις 25 Ιουνίου ψηφίζουμε για να κυβερνήσουμε μαζί”

«Τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα, κάναμε ένα μεγάλο βήμα, θα είναι όμως σα να μην έγινε ποτέ αν δεν εδραιωθεί.

Το πρωί της 25ης Ιουνίου οι κάλπες θα είναι πάλι άδειες. Για να έχουμε σταθερή κυβέρνηση την 26η Ιουνίου πρέπει να πλημμυρίσουν με ψηφοδέλτια της παράταξής μας.

Είμαστε η μόνη πολιτική δύναμη που απέδειξε πως μπορεί να ξεπερνά τις κρίσεις, υλοποιώντας όλες τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις».


«Εμείς κάναμε την πατρίδα με έργα και όχι με λόγια του αέρα. Στις 21 Μαΐου ψηφίσαμε για να νικήσουμε μαζί και στις 25 ψηφίζουμε για να κυβερνήσουμε μαζί. Στις πρώτες εκλογές επιβραβεύτηκε η πολιτική που μείωσε 50 φόρους, αύξησε τις θέσεις εργασίας και τώρα σχεδιάζει να αυξήσει τους μισθούς, να κάνει ευνοϊκότερο το τοπίο για δάνεια στις επιχειρήσεις» είπε ακόμη ο πρωθυπουργός.


«Οι προκλήσεις παραμένουν όμως. Η Τουρκία έχει σταθερή κυβέρνηση. Η Ελλάδα θέλει κι αυτή κυβέρνηση εθνικής σιγουριάς και προκοπής. Όπως και στην πρώτη θητεία, έτσι και στη δεύτερη θα υλοποιήσουμε αυτά που ξεκινήσαμε. Χωρίς να κρύβουμε λάθη και αδυναμίες, αλλά με περισσότερη πείρα και ορμή. Γι’ αυτό η αυτοδύναμη ΝΔ είναι ο μόνος δρόμος που οδηγεί σε μια ασφαλή Ελλάδα» συνέχισε, κάνοντας μία αναδρομή στις προκλήσεις που είχε να αντιμετωπίσει η χώρα την τετραετία που πέρασε και τα μέτρα που πήρε για να προστατέψει οικονομικά τους πολίτες.

«Διαβεβαιώνω ξανά τους συνταξιούχους πως θα είμαστε δίπλα τους μέχρι να σβήσει οριστικά αυτή η διαφορά που υπάρχει» είπε και συνέχισε για τους νέους.

«Κόντρα σε όλες τις προβλέψεις, οι νέοι μας ψήφισαν γιατί αναγνώρισαν ότι οι ποιοτικές σπουδές και η κατάρτιση οδηγούν σε ένα ασφαλές επαγγελματικό περιβάλλον».

«Πόσοι στοιχημάτιζαν ότι όλη η Ελλάδα θα είναι μπλε; Κι όμως το πετύχαμε. Και μπορούμε, αλλά και αξίζουμε καλύτερα. Αυτό έχουμε στόχο στο πρόγραμμά μας. Πρώτον με καλύτερους μισθούς. Ξέρω ότι είναι ακόμη χαμηλοί και πρέπει να πλησιάσουν τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Επίσης, αξιοπρεπής υγεία, αποτελεσματικό κράτος και περήφανη Ελλάδα» είπε ακόμη.


Για την Υγεία έδωσε έμφαση στις προσλήψεις και την ενίσχυση του ΕΚΑΒ και στην πρωτοβάθμια υγεία.

Για το δημόσιο τόνισε πως στόχος είναι να γίνει καλύτερο «με ανθρώπινες συμπεριφορές».

Οι… ντεμέκ πιστοί και πατριώτες

Στη συνέχεια εξαπέλυσε επίθεση στα κόμματα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας τονίζοντας πως «πολλές ακραίες στη Βουλή δεν σημαίνει απαραίτητα πολυφωνία» και ανέφερε χαρακτηριστικά «αρκετά με τους ντεμέκ πιστούς και τους ντεμέκ πατριώτες. Οι πρώτοι εμπορεύονται την θρησκεία ενώ άλλοι τολμούν να μονοπωλούν την εθνική συνείδηση. Είμαι εδώ για να μιλήσω για τον πατριωτισμό της ευθύνης. Οι Μακεδόνες όπως και όλοι οι Έλληνες εξουδετέρωσαν την παγίδα της απλής αναλογικής. Η Θεσσαλονίκη είναι το απόρθητο κάστρο της παντοδύναμης και αυτοδύναμης Ελλάδας».

“Ο Τσίπρας έδωσε επιχειρήματα στην Τουρκία να στραφεί εναντίων της πατρίδας”

«Ο κ. Τσίπρας ομολόγησε την αποτυχία του, αλλά συνεχίζει να αντιγράφει τον κακό του εαυτό. Ξεχνά να πει για την Πύλο ότι το ναυάγιο έγινε σε διεθνή ύδατα, ότι το οργάνωσαν αδίστακτοι διακινητές και στρέφει τα πυρά του εναντίον της πατρίδας και του λιμενικού που έσωσε πάνω από 100 ζωές και έδωσε επιχειρήματα στην Τουρκία να στραφεί εναντίον της πατρίδας. Και μετά απορούν γιατί τους αποκαλούμε “εθνική εξαίρεση”» είπε στρέφοντας τα βέλη του προς την αξιωματική αντιπολίτευση.

«Ο Ανδρουλάκης αδυνατεί να αναλάβει κάθε βάρος ευθύνη και θέλει να γίνει… ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, ρισκάροντας και τρίτες εκλογές τον Αύγουστο. Γι’ αυτό την Κυριακή δεν ψηφίζουμε την Κυριακή για αντιπολίτευση, αλλά για κυβέρνηση. Η συνείδηση όσων δίστασαν τον Μάιο, η συνείδησή τους, τους οδηγεί δίπλα μας. Τους πολιορκούν φωνές που καπηλεύονται αυτές τις αξίες. Είτε από εκπροσώπους εγκληματιών με αίμα στα χέρια, είτε από νεόκοπους ψευτοπατριώτες, είτε από ηγετίσκους που επικαλούνται την πίστη της αγάπης και λένε λόγια μίσους. Όλους αυτούς δεν πρέπει να τους αφήσουμε να γίνουν εστίες μόνιμης ασυνεννοησίας» ανέφερε για τον επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ, με «καρφιά» και στα άλλα κόμματα.

«Ένα μήνυμα ακόμη. Δεν δίνουμε αψήφιστα την ψήφο μας, όχι πειράματα στην κάλπη» πρόσθεσε ζητώντας δίπλα τους όσους «θέλουν σιγουριά, σχέδιο, αποτελεσματικότητα, σταθερότητα, εκσυγχρονισμό».

«Αν οι ψήφοι ευθύνης ενωθούν, το γαλάζιο ψηφοδέλτιο θα μετατραπεί σε μια πολύχρωμη ελπίδα και το βάρος γι’ αυτό βρίσκεται στα δικά σας χέρια»

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *