Μεσολόγγι: Στην Πάτρα η ιατροδικαστική εξέταση της σορού του 31χρονου – Συνεχίζονται οι έρευνες για την εύρεση του όπλου

Σήμερα αναμένεται να διενεργηθεί στην Πάτρα η ιατροδικαστική εξέταση στη σορό του 31χρονου άνδρα, που βρέθηκε με τραύματα από όπλο σε θέση πρηνηδόν, σε βαλτώδη περιοχή με καλαμιές, ανατολικά της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου.


Η σορός ανήκει στον 31χρονο που αγνοείται από την 4η Ιανουαρίου, όπως τουλάχιστον προκύπτει από το μπουφάν και τα ρούχα που φορούσε, αλλά και από κάποια χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης θα προσδιορίσει οριστικά αν ο θάνατος του άνδρα επήλθε από τους πυροβολισμούς που δέχθηκε, ή από πνιγμό μετά τους πυροβολισμούς.

Συγκεκριμένα, θα ξεκαθαριστεί αν ο άνδρας πυροβολήθηκε εκεί που βρέθηκε νεκρός, ή σε άλλο σημείο και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην βαλτώδη περιοχή που εντοπίστηκε η σορός του.

Όσον αφορά στην επίσημη ταυτοποίηση της σορού, αυτή αναμένεται να γίνει στην ιατροδικαστική υπηρεσία της Πάτρας, τόσο μέσω της αναγνώρισης από συγγενικά πρόσωπα, όσο και από την εξέταση γενετικού υλικού.


Ο χώρος όπου εντοπίστηκε η σορός παραμένει αποκλεισμένος από την Αστυνομία, προκειμένου να ερευνηθεί εξονυχιστικά, ώστε να εντοπιστούν τυχόν ευρήματα που θα βοηθήσουν στις έρευνες, όπως για παράδειγμα, γενετικό υλικό.


Παράλληλα, αναζητούνται όπλο και κινητό τηλέφωνο, ενώ θα εξεταστεί εκ νέου το βιντεοληπτικό υλικό που έχει στη διάθεσή της η αστυνομία.

Το σημείο δεν απέχει πάρα πολύ από εκείνο του εθνικού οδικού δικτύου όπου κάμερα έχει εντοπίσει το επίμαχο διάστημα να κινείται το αυτοκίνητο του 50χρονου κρεοπώλη ο οποίος από την πρώτη στιγμή έχει βρεθεί στο επίκεντρο των ερευνών.

Ο 50χρονος που κατηγορείται για τον φόνο, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος και δεν παραδέχεται την ενοχή του. Μάλιστα, όταν βγήκε από το Δικαστικό Μέγαρο Μεσολογγίου, αποδοκιμάστηκε έντονα από τους συγκεντρωμένους.

Ο 50χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, ενώ αμφισβητεί και όσα έχουν προκύψει από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.


Κατά τον συνήγορό του 50χρονου, κ. Μπαλτά, ο κρεοπώλης δεν έχει αποδειχθεί τίποτα απ’ όσα του καταλογίζονται. Ωστόσο, δεν έπεισε ανακρίτρια και εισαγγελέα και μετά από την 7ωρη απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος.

Να σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή μέλη της οικογένειας του 31χρονου αλλά και ο δικηγόρος τους έχουν υποστηρίξει ότι δεν μπορεί κάποιος να έκανε μόνος του το έγκλημα.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *