Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο της Σούδας στα Χανιά – Εκκενώθηκε ο οικισμός, μήνυμα του 112

Συναγερμός έχει σημάνει στα Χανιά, καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο της Σούδας.


Η πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση που βρίσκεται στον κόμβο προς τον Ναύσταθμο Κρήτης στην περιοχή της Σούδας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο αυτή την ώρα στη φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 9:00 το πρωί στην περιοχή του κόμβου Ναυστάθμου.

Για την φωτιά έχουν κινητοποιηθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Η κατάσταση θεωρείται δύσκολη με θυελλώδεις άνεμους να πνέουν στην περιοχή.

Παράλληλα, «ήχησε» και μήνυμα του 112. «Εάν βρίσκεστε στον οικισμό Ναύσταθμο απομακρυνθείτε από την περιοχή. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει χαρακτηριστικά.


Εκκενώθηκαν σπίτια και παιδικός σταθμός

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, έχουν εκκενωθεί οι κατοικίες του Ναυστάθμου ενώ έχει εκκενωθεί και ο παιδικός σταθμός με τα παιδιά και τους νηπιαγωγούς να μεταφέρονται στην πλατεία της Σούδας.


Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 70 πυροσβέστες με 19 οχήματα, ενώ επιχειρούν στο μέτωπο της πυρκαγιάς σε δασική έκταση της περιοχής και πέντε πεζοπόρα τμήματα.

Όπως έγινε γνωστό λίγο μετά τις 09:00, δεν κινδυνεύουν οι πολυκατοικίες του στόλου, καθώς εκεί είναι υπό έλεγχο, προς το παρόν, η κατάσταση. Ωστόσο, η κατάσταση παραμένει δύσκολη και μάλιστα δόθηκε εντολή να εκκενωθεί πλήρως ο οικισμός, ενώ ασθενοφόρα μεταφέρουν ασθενείς στο Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *