Μαρουσάκης: Αφρικανική σκόνη και λασποβροχές από Δευτέρα – Θα συνεχιστούν οι υψηλές θερμοκρασίες

«Καθαρίζει» η ατμόσφαιρα τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, καθώς πνέουν βοριάδες που κρατούν μακριά βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο σημειώνεται στις ακτές της βόρειας Αφρικής με βροχές και σκόνη.


Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο γνωστός μετεωρολόγος, ηλιοφάνεια θα επικρατήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, με λίγες αραιές συννεφιές στα πιο δυτικά και νότια τμήματα της χώρας. Ο βοριάς ενισχύεται στο Αιγαίο με αποτέλεσμα να πνέει με ένταση 6-7 μποφόρ και ο υδράργυρος θα σημειωθεί στους 26-28 βαθμούς Κελσίου στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Παράλληλα, προς τις αρχές τις επόμενης εβδομάδας, από την Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη, η αφρικανική σκόνη θα κάνει την εμφάνιση της και στη χώρα μας. Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, θα είναι πολύ έντονο το φαινόμενο, με χαμηλή ορατότητα, με μεγάλες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης, ενώ θα σημειωθούν και λασποβροχές τη Δευτέρα.

Τις επόμενες μέρες μέχρι και το Σάββατο θα είναι αίθριος ο καιρός σε όλη τη χώρα, με κάποια αστάθεια προς την Κυριακή κυρίως στα προς την Θράκη.

Ο καιρός σήμερα, Πέμπτη 11 Απριλίου

Γενικά αίθριος καιρός αναμένεται την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024, σύμφωνα με το meteo, με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και ανέμους έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο.


Πιο αναλυτικά, αναμένεται ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις κατά τόπους στα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα παρουσιάσουν αύξηση από το μεσημέρι.


Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 7 έως 23 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 10 έως 26, στη Θεσσαλία από 11 έως 27, στην Ήπειρο από 11 έως 25, στη Στερεά και στην Πελοπόννησο από 10 έως 26, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 24, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 10 έως 27, στις Κυκλάδες από 14 έως 22, στα Δωδεκάνησα από 16 έως 23 και στην Κρήτη από 9 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και στα βόρεια 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα παρουσιάσουν αύξηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα παρουσιάσουν αύξηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *