Λιβύη: Και η ΕΥΠ στις έρευνες για το τροχαίο της ελληνικής αποστολής – Που εστιάζουν

Συγκλονίζει το τροχαίο της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής στην Λιβύη που κόστισε την ζωή πέντε ανθρώπων, τριών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και δύο πολιτών, παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας Βεγγάζης που εκτελούσαν χρέη διερμηνέων.


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος, ενώ πλέον συμμετέχει και η ΕΥΠ, μετά από αίτημα των επικεφαλής των ερευνών, δηλαδή το υπουργείο Εξωτερικών και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η ΕΥΠ επί του παρόντος τουλάχιστον, συνδράμει σε πληροφοριακό επίπεδο. Η εικόνα που λαμβάνουν είναι συμβατή με τροχαίο δυστύχημα και τυχαίο γεγονός και η έκρηξη και η μεγάλη φωτιά δικαιολογούνται από το τροποποιημένο ντεπόζιτο του οχήματος που έπεσε πάνω στο λεωφορείο που είχε πολλαπλάσια ποσότητα καυσίμου.

Στην ΕΥΠ τονίζουν ωστόσο, πως η έρευνα είναι πάντως σε πολύ αρχικό στάδιο και ακόμη καμία πιθανότητα δεν μπορεί να εξαιρεθεί και πως απλά αυτή είναι εικόνα που προσλαμβάνουν μέχρι στιγμής από τις «πηγές» τους στη χώρα αυτή. όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

Την ίδια ώρα, με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις.


«Εκφράζω τη βαθύτατη οδύνη μου για τον θάνατο των τριών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος, συμμετέχοντας στην αποστολή της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη. H απώλεια της ζωής τους σε δυστύχημα, κατά την έμπρακτη επίδειξη αλληλεγγύης σε δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας, μαζί με μέλη αποστολών από άλλα κράτη, προκαλεί απέραντη θλίψη στη μεγάλη οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *