Λέκκας για τον σεισμό στην Εύβοια: «Μπορεί να είναι η οροφή αλλά πρέπει να περιμένουμε»

 

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας μίλησε στην ΕΡΤ για τον σεισμό 5,2 Ρίχτερ που ταρακούνησε την Εύβοια και την Αθήνα σήμερα το πρωί.


Όπως είπε μιλώντας το επίκεντρο είναι σε μια περιοχή που δεν δίνει μεγάλους σεισμούς. Από την άλλη συνέστησε προσοχή στους κατοίκους καθώς η περιοχή είναι επιρρεπής στις κατολισθήσεις ενώ τόνισε ότι πρέπει να αποφεύγουν τα παλιά σπίτια.

Όπως εξήγησε ο κ. Λέκκας το επίκεντρο που είναι στο δήμο Μαντουδίου Λίμνης είναι μια περιοχή που χαρακτηρίζεται από έντονη σεισμικότητα αλλά σε χαμηλά επίπεδα και ο σεισμός έγινε αισθητός σε μεγάλο μέρος της Εύβοιας αλλά και στην Αττική.

Πριν από 15 χρόνια είχαμε έναν αντίστοιχο σεισμό και και πριν δυο χρόνια είχαμε στην ευρύτερη περιοχή την εκδήλωση ενός μικρότερου σεισμού της τάξης των 4,8 ρίχτερ. Είπε ακόμα ότι «συγκεντρώνουμε τα στοιχεία για να δούμε τι γίνεται στην περιοχή». Ο κ. Λέκκας είπε επίσης ότι ελέγχεται η κατάσταση και είναι σε επαφή με τους δήμους. «Θα δούμε αμέσως μετά τι συμβαίνει στην περιοχή και θα δούμε πως θα εξελιχθεί το φαινόμενο».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *