Κυκλοφοριακή ασφυξία στην Αθήνα λόγω της αποχώρησης των αγροτών – Οι εικόνες του Oknews από τη Συγγρού τα λένε όλα

Τεράστια ταλαιπωρία περίμενε τους οδηγούς σήμερα (21.2.2024) στην Αθήνα, καθώς κεντρικοί δρόμοι της πόλης μπλόκαραν από την κάθοδο των αγροτών στο Σύνταγμα και τις ετοιμασίες για την αποχώρησή τους.


Κεντρικοί δρόμοι όχι μόνο στην καρδιά της Αθήνας, αλλά και σε πολλά άλλα περιφερειακά σημεία υπέστησαν ασφυξία. Παράδειγμα η Λεωφόρος Συγγρού, που η ουρά στο ρεύμα προς Αθήνα ξεκινούσε σχεδόν από την παραλία.

Ο καθυστερήσεις ήταν τεράστιες και ο οδηγοί ήταν εγκλωβισμένοι. 

Επί ποδός είναι φυσικά η Τροχαία Αττικής, ενώ σε ισχύ βρίσκονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την αποχώρηση των τρακτέρ από το κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στο συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος ήταν τουλάχιστον 6.000 άτομα και περισσότερα από 160 τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα. 


Οι εικόνες του Oknews για την κατάσταση στη Συγγρού μιλάνε από μόνες τους


Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά οι αγρότες αναμένεται να ξεκινήσουν στις 11:00 το πρωί να αναχωρούν με τα τρακτέρ τους τμηματικά και συντεταγμένα, με βάση το σχέδιο που έχει φτιάξει η Αστυνομία. Θα φύγουν μέσω της Λεωφόρου Συγγρού και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν προς την Εθνική Οδό.

Από ένα σημείο και μετά θα χωριστούν, καθώς οι αγρότες από την Πελοπόννησο θα κατευθυνθούν προς την Κόρινθο. Να σημειωθεί όσοι αγρότες είχαν φτάσει με λεωφορεία στην Αθήνα, αναχώρησαν μόλις τελείωσε το συλλαλητήριο.

Η Τροχαία με την Αστυνομία είναι σε ετοιμότητα, ενώ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν τεθεί σε ισχύ για την αποχώρηση των τρακτέρ από το κέντρο της Αθήνας. Εξακολουθεί, πάντως, να ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *