Κολωνός: Να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό σε Μίχο, μητέρα 12χρονης και «Μιχάλη» αποφάσισε το δικαστήριο

«Όχι» στην αναγνώριση ελαφρυντικών στον Ηλία Μίχο είπε ομόφωνα το ΜΟΔ, ανοίγοντας το δρόμο για την επιβολή ισόβιας κάθειρξης στην υπόθεση του Κολωνού.


Παράλληλα, το δικαστήριο δεν αναγνώρισε επίσης κανένα ελαφρυντικό στη μητέρα με πλειοψηφία 6-1.

Ομόφωνα απέρριψε και την αναγνώριση ελαφρυντικών και στον «Μιχάλη».

Στους υπόλοιπους καταδικασθέντες αναγνωρίστηκε «σύννομος βίος».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η εισαγγελέας εισηγήθηκε να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά στον Ηλία Μίχο «λόγω των ειδεχθών πράξεων για τις οποίες καταδικάστηκε», ενώ το ίδιο ζήτησε για την μητέρα της 12χρονης λόγω «της απαξίας του αδικήματος της εκβίασης και της παραμέλησης που είχε επιδείξει στην κόρη της».


Η εισαγγελέας εισηγήθηκε επίσης, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου σε όσους «πελάτες» καταδικάστηκαν για την τέλεση της πράξεως που τους αποδίδεται άπαξ.


Να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας για έναν καταδικασθέντα, ο οποίος έκανε απόπειρα αυτοκτονίας ενώ ζήτησε να μην αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη σε κανέναν εκ των καταδικασθέντων.

Τέλος, η εισαγγελέας πρότεινε να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στον «Μιχάλη».

Εκτός φυλακής τις επόμενες ώρες η μητέρα της 12χρονης

Η 37χρονη μητέρα, μετά από σχεδόν 18 μήνες προσωρινής κράτησης αναμένει να βρεθεί τις επόμενες ώρες στο σπίτι της , κοντά στα παιδιά της τα οποία την στήριξαν από την πρώτη στιγμή, υποστηρίζοντας την αθωότητα της. Τα δύο ενήλικα παιδιά της, που στις 17 Οκτωβρίου του 2022 έκλαιγαν τρέχοντας πίσω από το περιπολικό που οδηγούσε την μάνα τους από το ανακριτικό γραφείο στις φυλακές, ήταν μαζί της και την Παρασκευή κλαίγοντας από χαρά όταν το δικαστήριο αθώωσε την γυναίκα από δύο βαριές κατηγορίες.

Η μητέρα της 12χρονης κρίθηκε με πλειοψηφία 4 προς 3 αθώα για την μαστροπεία και ομόφωνα για την πορνογραφία ανηλίκου (μέσω πληροφορικών συστημάτων). Η μειοψηφία, αποτελούμενη από τους τρεις τακτικούς δικαστές, ψήφισε υπέρ της ενοχής της μητέρας για την μαστροπεία, προσχωρώντας στην εισαγγελική άποψη. Η κατά πλειοψηφία απόφαση μπορεί να προσβληθεί με εισαγγελική έφεση.


Το δικαστήριο έκρινε ένοχη την 37χρονη για το πλημμέλημα της εκβίασης σε βάρος του Μίχου και είναι πιθανό να της επιβληθεί μια ποινή που ουσιαστικά έχει ήδη με την προσωρινή κράτηση.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *