Κινητοποιήσεις αγροτών – Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν την Εθνική Οδό σε Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα και Βόλο

Οι αγρότες της Θεσσαλίας, σύμφωνα με την ΕΡΤ, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν την Τετάρτη (31/1) συλλαλητήριο με τρακτέρ στην Καρδίτσα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσει η Εθνική Οδός ταυτόχρονα σε Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα και Βόλο.


Εν τω μεταξύ ο Λευτέρης Αυγενάκης απηύθυνε νέα έκκληση για διάλογο, ενώ το υπουργείο Περιβάλλοντος προανήγγειλε παρεμβάσεις για τη μείωση του ενεργειακού κόστους.

Αγρότες του Έβρου προχώρησαν το μεσημέρι την Τρίτης σε αποκλεισμό του τελωνείου των Κήπων. O συμβολικός αποκλεισμός διήρκεσε μιάμιση ώρα, ενώ κανονικά γινόταν η διέλευση των ΙΧ αυτοκινήτων και των τουριστικών λεωφορείων.

Tην επόμενη εβδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα για την προσθετή αρωγή στους πληγέντες αγρότες της Θεσσαλίας, ύψους από 5.000 έως 10.000 ευρώ, ανάλογα με τις ζημίες στον εξοπλισμό.

«Στόχος μας να βοηθήσουμε τον πρωτογενή τομέα» τόνισε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας, στο δελτίο ειδήσεων της EΡΤNEWS.


Ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος, δήλωσε: «Στις περιπτώσεις που υπάρχουν πολύ σοβαρές ζημίες ο αγρότης μπορεί να αιτηθεί έως και 10.000. Αυτός που πήρε τις δυο χιλιάδες μπορεί να πάρει αν το επιθυμεί και τις 10.000 και ανάλογα θα εξεταστεί από την Περιφέρεια και τις αρχές η εικόνα».


Πρόσκληση σε διάλογο απηύθυνε εκ νέου ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης, ενώ παρεμβάσεις όσον αφορά στο ενεργειακό κόστος θα ανακοινωθούν από τον Υπουργό Περιβάλλοντος: «Eστέλνω μήνυμα στους αγρότες, τους καλώ να συζητήσουμε. Είμαστε στην ίδια πλευρά, δεν είναι μονοί. Η Κυβέρνηση στηρίζει κι αυτό έχει αποδειχθεί».

Τη Δευτέρα κατατέθηκε στη Βουλή, σε τροπολογία, ευνοϊκή ρύθμιση για αναστολή των πληρωμών ρεύματος για δυο χρόνια, όσων αγροτών επλήγησαν από την κακοκαιρία Ντανιέλ και στη συνέχεια πενταετή ρύθμιση με μηδενικό επιτόκιο.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *