Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Στο Τατόι η σορός του εκλιπόντος για την ταφή – Μετέφεραν το φέρετρο οι γιοι του

Στο Τατόι βρίσκεται πλέον η σορός του εκλιπόντος για την ταφή,. Η συγκίνηση και η θλίψη ήταν διάχυτες παντού.


Το φέρετρο μετέφεραν οι γιοι του Παύλος Φίλιππος και Νικόλαος. Η ταφή του θα γίνει δίπλα στους προγόνους του, τον τέως βασιλιά Παύλο και τη μητέρα του, Φρειδερίκη.

Η αυτοκινητοπομπή διήρκεσε περίπου 30 λεπτά από τη Μητρόπολη έως το Τατόι. Τα βανάκια και τα ιδιωτικά αυτοκίνητα μετέφεραν τους 187 επίσημους προσκεκλημένους της κηδείας στο Τατόι. Τα αυτοκίνητα σταμάτησαν σε πάρκινγκ κοντά στο χώρο.

Η οικογένεια και οι προσκεκλημένοι διέσχισαν με τα πόδια μία απόσταση περίπου 100-200 μέτρων μέχρι το σημείο της ταφής. Η πομπή πέρασε από την είσοδο του λόφου, μέχρι τους βασιλικούς τάφους που είναι και το Μαυσωλείο και η Εκκλησία.

ους τους το φέρετρο με τη σορό του πατέρα τους. Η συγκίνηση του Νικόλαου ήταν εμφανέστατη.


Μόλις τοποθέτησαν το φέρετρο μέσα στον ναό του κοιμητηρίου της Αναστάσεως για το τρισάγιο, η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου κάλυψε το φέρετρο με τον θυρεό της και άφησαν ξανά επάνω τα παράσημά του και το στεφάνι-αφιέρωμα της συζύγου του, Άννας Μαρίας.


Την ώρα της εξόδου του φερέτρου από το ναό του κοιμητηρίου της Ανάστασης, ο κόσμος φώναξε «Αθάνατος» και έψαλε τον εθνικό ύμνο ενώ κάποιοι φώναξαν ρυθμικά το όνομα του Παύλου.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *