Κέρκυρα: Νύχτα-θρίλερ στο νησί, πύρινο μέτωπο χιλιομέτρων – Εκκενώνονται άλλοι 5 οικισμοί – Νέα μηνύματα του 112

 

Πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση στην ορεινή βόρεια Κέρκυρα καθώς οι φλόγες κατακαίνε σε πολλά μέτωπα και σε απρόσιτες περιοχές με το πύρινο μέτωπο να εκτείνεται σε αρκετά χιλιόμετρα.


Πριν από λίγο εστάλη μήνυμα 112 στα αγγλικά και στα ελληνικά με το οποίο καλούνται οι πολίτες που βρίσκονται στις περιοχές Ρου, Κατάβολο , Κέντρωμα, Τρίτσι, Κοκκοκύλας. Σαρακηνιάτικα, Πλαγιά, Καλάμι, Βλαχάτικα &  Καβαλλέραινα να πάνε προς το Ύψος.

Το δυσκολότερο μέτωπο βρίσκεται στην περιοχή πάνω από τις συνοικίες Σάντα, Πόρτα και Μέγκουλα όπου οι περιοχές αυτές εκκενώνονται από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Η φωτιά εκτείνεται σε τουλάχιστον τρία πολύ διαφορετικά μέτωπα που βρίσκονται σε μακρινές αποστάσεις μεταξύ τους και ουσιαστικά αποτελούν τρεις διαφορετικές πυρκαγιές.

Η μία κατακαίει τα ΒΑ ορεινά πάνω από τα χωριά, η δεύτερη καίει σε δασώδη και θαμνώδη περιοχή ΒΑ και Ανατολικά της παλιάς Περιθειας και η τρίτη έχει δημιουργήσει ένα μέτωπο σαν… λουρίδες ξεκινώντας από 50 μέτρα κάτω από τις κεραίες στο Κέντρο Εκπομπής του Παντοκράτορα και καταλήγοντας στη βόρεια πλευρά της πλαγιάς και μέχρι τη βάση της.


Οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι διάσπαρτες στα σημεία ενώ οι κάτοικοι των περιοχών κάνουν λόγο για εμπρησμό.


Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να φθάσουν στην Κέρκυρα 4 πυροσβεστικά οχήματα από την Ήπειρο για να συμβάλλουν στην κατάσβεση της φωτιάς στην βόρεια Κέρκυρα.

Δείτε φωτογραφίες που μας στέλνουν αναγνώστες

 

  

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *