Καθησυχαστικός ο Λέκκας στην ΕΡΤ για τους σεισμούς στις Στροφάδες

 

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, εμφανίστηκε καθησυχαστικός σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ για τους δύο ισχυρούς σεισμούς 5,6 και 5,7 Ρίχτερ που σημειώθηκαν στο Ιόνιο Πέλαγος κοντά στις Στροφάδες ανοιχτά της Ηλείας λίγο μετά τις 9:00 το πρωί της Παρασκευής (29/3).


«Δεν πρέπει να ανησυχούμε γιατί ο σεισμός έγινε σε θαλάσσιο χώρο μακριά από κατοικημένες περιοχές. Έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές και έχουμε να κάνουμε με έναν μεγάλο σεισμό».

Στη συνέχεια εξήγησε πως: «Δεν έχει νόημα αν είναι διπλός ή μονός σεισμός αλλά σε ποια ζώνη είναι και το εστιακό του βάθος. Είναι από ένα ρήγμα οριζόντιας ολίσθησης που διατρέχει τον πυθμένα του Ιονίου».

Σημείωσε πως: «Κάποιες ρωγμές σε μοναστήρια στις Στροφάδες. Πρέπει να παρακολουθήσουμε την διαδικασία. Το παρακολουθούμε και είμαστε σε ετοιμότητα» και τόνισε πως: «Δεν έχουμε καταγεγραμμένους σεισμούς από το συγκεκριμένο ρήγμα».

Τέλος, ο Ευθύμης Λέκκας ήταν ξεκάθαρος πως δεν υπάρχει θέμα ανησυχίας για τους κατοίκους, αλλά καλό θα ήταν να μην προσεγγίζουν ερειπωμένα σπίτια και να μην κατοικούν σε σπίτια που έχουν προβλήματα στατικότητας.


Αξίζει να σημειωθεί πως λίγο μετά την ισχυρή δόνηση ακολούθησε μετασεισμός 2,9 Ρίχτερ.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *