Καλύβια: Τα μαχαίρια που χρησιμοποίησε ο 16χρονος πατροκτόνος – «Σκληρός και αποφασισμένος να σκοτώσει» σύμφωνα με την αστυνομία – Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί

Στο συμπέρασμα πως ο 16χρονος ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει τον πατέρα του εκτιμούν οι έμπειροι αξιωματικοί που έχουν αναλάβει τις έρευνες της ανθρωποκτονίας στα Καλύβια Αττικής. Από τις καταθέσεις του ανηλίκου προκύπτει πως είχε έτοιμα το μαχαίρι και τη λάμα με τα οποία σκότωσε τον πατέρα του αλλά και από τα τραύματα που έφερε ο 71χρονος τα οποία έχουν γίνει με ιδιαίτερο μένος.


Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές το θύμα έφερε περισσότερες από 10 μαχαιριές σε θώρακα πλάτη και λαιμό, κάτι που δείχνει τη σκληρότητα του δράστη αλλά και το πόσο αποφασισμένος ήταν να σκοτώσει.

Ο ανήλικος πατροκτόνος – που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοφορία και οπλοχρησία – οδηγήθηκε στον εισαγγελέα οπού ζήτησε και πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Τετάρτη. Μέχρι τότε, ο 16χρονος θα παραμείνει κρατούμενος.

Υπενθυμίζεται ότι 16χρονος μαχαίρωσε μέχρι θανάτου χθες το βράδυ τον πατέρα του και, όταν συνελήφθη, δήλωσε ότι δεν άντεχε άλλο γιατί ο 70χρονος τους είχε για χρόνια κακοποιητική και προσβλητική συμπεριφορά.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές πριν το έγκλημα ο ανήλικος πατροκτόνος δράστης διασκέδαζε με τον 19χρονο αδερφό του και την Μολδαβή μητέρα του στην Αθήνα. Γύρω στις 21:00 επέστρεψε στο πατρικό του στην οδό Γαλήνης στα Καλύβια.


Λίγη ώρα αργότερα επέστρεψε και το θύμα στο σπίτι και μετά από διαπληκτισμό που είχαν, ο 16χρονος με δυο μαχαίρια -συγκεκριμένα ένα μαχαίρι και μια λάμα- του επιτέθηκε φέροντας του μαχαιριές στον θώρακα την κοιλιακή χώρα και τον λαιμό, τραυματίζοντας τον θανάσιμα.


Όπως φαίνεται από τη φωτογραφία, οι αστυνομικοί που έφθασαν στο σημείο, βρήκαν και κατάσχεσαν ένα μαχαίρι συνολικού μήκους 22εκατοστών, με μήκος λάμας 12 εκατοστών, μία λάμα μαχαιριού μήκους 20 εκατοστών και μία λαβή μαχαιριού, που χρησιμοποίησε ο κατηγορούμενος κατά την τέλεση του εγκλήματος στα Καλύβια και τα οποία έχουν ήδη αποσταλεί στη Δ.Ε.Ε. για εργαστηριακή εξέταση.

«Δεν περίμενα πως θα σκοτώσει τον πατέρα του είναι απίστευτο. Ήταν ένα πάρα πολύ γλυκό παιδί. Το γινόταν μέσα στο σπίτι δεν το ήξερα. Λυπάμαι πάρα πολύ», δήλωσε κάτοικος της περιοχής.

Το θύμα προσπάθησε να τρέξει από τις σκάλες και έπεσε αιμόφυρτο στην πυλωτή της μονοκατοικίας, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.

Λίγο μετά 10 βράδυ ο 16χρονος τηλεφωνεί μάνα του και λέει ότι μετα από καυγά σκότωσε με μαχαίρι τον 71χρονο πατέρα του. Φτάνουν αστυνομικοί βρίσκουν μέσα αίματα τον άνδρα και περνούν χειροπέδες στο παιδί.


Όταν έφτασαν στο σπίτι οι πρώτοι αστυνομικοί , ο ανήλικος φέρεται να τους είπε ότι αγανάκτησε λόγω της συμπεριφοράς του πατέρα του, δεν άντεξε και έφτασε στο σημείο να τον σκοτώσει.

Τα πρώτα λόγια του 16χρονου ήταν: «Νωρίτερα είχα πάει βόλτα στο κέντρο της Αθήνας, με την μητέρα μου και τον μεγαλύτερο αδελφό μου. Μας πήρε τηλέφωνο ο πατέρας μου και άρχισε να μας βρίζει χωρίς λόγο. Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Του είχα πολλά μαζεμένα και αποφάσισα να βάλω τέλος σε αυτό το δράμα που ζούσαμε».

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο 16χρονος υποστήριξε ότι ο ίδιος, ο αδελφός του και η μητέρα τους έχουν υποστεί για πολλά χρόνια κακοποίηση και προσβλητική συμπεριφορά από το θύμα και για αυτό το λόγο η μητέρα με τον 19χρονο αδελφό του είχαν αναγκαστεί να φύγουν από το σπίτι, όπως θα έκανε και ο ίδιος μόλις ενηλικιωνόταν.

Όπως δήλωσε κάτοικος Καλυβίων: «θα έχει περάσει πάρα πολλά αυτό το παιδί. Δεν σηκώνει ένα παιδί το μαχαίρι να σκοτώσει τον πατέρα του».

Στις καταθέσεις τους τόσο η μητέρα του δράστη όσο και ο μεγαλύτερος αδελφός του επιβεβαίωσαν τον 16χρονο ότι ο 71χρονος τους κακοποιούσε για χρόνια.

«Είμαι ψυχολογικά σε άθλια κατάσταση. Δεν μπορώ να διαχειριστώ αυτό που έχει συμβεί. Ό,τι είχα να πω το είπα στην αστυνομία», είπε η μητέρα μιλώντας στο Mega.

Η εικόνα πάντως που έβγαζε προς τα έξω ο 71χρονος ήταν διαφορετική. Σε αναρτήσεις του στα social media αναφερόταν συχνά στους γιους του ανεβάζοντας φωτογραφίες μαζί τους.

Τι καλός μπαμπάς που είσαι!

Στις 26 Ιουλίου του 2019 ανήρτησε: «Έχουν γραφτεί τόσα πολλά για τις μητέρες. Ακόμα και σήμερα γράφονται ύμνοι ενώ για τον πατέρα τόσο λίγα. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει πιο καλό μαξιλάρι από το στήθος του πατέρα».

Ενώ σε άλλη δημοσίευσή του στις 14 Ιουλίου του 2019 έγραψε: «”Τι καλός μπαμπάς που είσαι!” Ποιος άλλος επαινεί τον πατέρα από τα ευτυχισμένα παιδιά του, μόλις ανέβηκαν από τη θάλασσα, μάγκες μου ελάτε και πλακωθείτε στη μάσα. Σήμερα είμαστε για πάρτη μας».

Γείτονας του θύματος μιλώντας στο Μega ανέφερε χαρακτηριστικά… «Μου έλεγε ότι ξυπνούσε στις 06.00 το πρωί, πήγαινε τα παιδιά στο σχολείο και έκανε όλες τις δουλειές του σπιτιού μόνος του. Η μητέρα των παιδιών είχε εξαφανιστεί, ήταν έξω από τη ζωή τους μέχρι πρόσφατα, όταν ο μεγάλος τους γιος άρχισε να μένει μαζί της.

Μου έλεγε πάντα πόσο καλά είναι τα παιδιά του αλλά τώρα τελευταία σταμάτησε να τα λέει αυτά. Μάλιστα, είχε ανεβάσει μια περίεργη ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην οποία έγραφε ‘όταν μεγαλώνεις, σε παρατάνε σαν το γέρικο άλογο’. Όλοι καταλάβαμε ότι αναφερόταν στα παιδιά του».

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *