Καλύβια: Για ανθρωποκτονία κατηγορείται ο 16χρονος που μαχαίρωσε τον πατέρα του – Τον περίμενε με δύο μαχαίρια

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση ασκήθηκε στον 16χρονο, ο οποίος το βράδυ της Παρασκευής μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον πατέρα του στα Καλύβια.


Ο ανήλικος κατηγορείται, επίσης, για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, και συγκεκριμένα για οπλοφορία και οπλοχρησία, ενώ έλαβε προθεσμία για την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου προκειμένου να απολογηθεί.

Συγκεκριμένα, ο ανήλικος δράστης οδηγήθηκε σήμερα το πρωί ενώπιον του Εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοφορία και οπλοχρησία και τον παρέπεμψε στον Ανακριτή, από όπου ο πατροκτόνος ζήτησε και έλαβε προθεσμία.

Μέχρι να δώσει απολογία, ο 16χρονος θα παραμείνει κρατούμενος.

Ανατριχιαστικές είναι οι πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με το φονικό. Ο 16χρονος φέρεται να περίμενε τον 71χρονο πατέρα του να επιστρέψει σπίτι και έχοντας στην κατοχή του δύο μαχαίρια, του επιτέθηκε, προκαλώντας του πολλαπλά χτυπήματα στην κοιλιακή χώρα, στο θώρακα, στο λαιμό και στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.


Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο 16χρονος φαίνεται να διαπληκτίζονταν συχνά στο παρελθόν με τον πατέρα του, ενώ οι έρευνες της ΕΛΑΣ συνεχίζονται για να διευκρινιστούν οι λόγοι που οδήγησαν στο φονικό.


«Όλα έγιναν εν βρασμώ ψυχής» φέρεται να υποστήριξε ο νεαρός καταθέτοντας στις αρχές, ενώ μάλιστα, σύμφωνα με τις εξετάσεις, δεν βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ΕΡΤ, ο ίδιος φέρεται να είπε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η μητέρα του με τον μεγαλύτερο αδερφό του είχαν υποστεί κακοποιητική συμπεριφορά επί σειρά ετών από το θύμα. «Δεν άντεξα» φέρεται να υποστήριξε ο ανήλικος, ενώ σημειώνεται ότι η μητέρα με τον αδερφό του διέμεναν σε άλλο σπίτι από τον ίδιο και τον 71χρονο.

«Υπήρχαν συχνοί διαπληκτισμοί λόγω της αυταρχικότητας του πατέρα. Τον κατακρεούργησε με ένα μαχαίρι», σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας στο MEGA.

«Παραδόθηκε αμέσως και είμαστε στο στάδιο της προανάκρισης. Δεν έχουν αποσαφηνιστεί ακόμα τα αίτια», τόνισε.


Τι συνέβη το βράδυ της Παρασκευής στα Καλύβια

Σύμφωνα με την αστυνομία, στις 10 το βράδυ της Παρασκευής ο ανήλικος τηλεφώνησε στη μητέρα του και της είπε ότι σκότωσε τον 71χρονο πατέρα του μετά από καυγά.

Στη συνέχεια, η μητέρα του ανήλικου ενημέρωσε την αστυνομία για το τραγικό περιστατικό, με τους αστυνομικούς να μεταβαίνουν στο σπίτι που έγινε το έγκλημα, όπου εντόπισαν νεκρό τον 71χρονο και προχώρησαν στη σύλληψη του 16χρονου.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *