Καλύτερη η εικόνα στις εστίες φωτιάς στη Μαγνησία – Κατεπείγουσα ΕΔΕ για τις εκρήξεις στην αποθήκη πυρομαχικών               

 

Βελτιωμένη εμφανίζεται σήμερα η γενική εικόνα της φωτιάς στη Μαγνησία, ενώ κατεπείγουσα ΕΔΕ διέταξε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας για τις εκρήξεις στην αποθήκη πυρομαχικών στην Νέα Αγχίαλο.


Όσο για την εικόνα της φωτιάς, όλες οι εστίες που εξακολοθούν να υφίστανται , βρίσκονται σε αγροτικές περιοχές,πλην του μετώπου μεταξύ Σέσκλου και Χρυσής Ακτής Παναγίας.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες άρχισαν να πετούν πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα και κάνουν συνεχείς ρίψεις νερού.

Οι εστίες στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου είναι στην περιοχή μεταξύ Αερινού, Περιβλέπτου και Κοκκίνας του δήμου Ρήγα Φεραίου,που τη νύχτα πέρασε και τον αυτοκινητόδρομο Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Επίσης, κοντά στη θέση “Στούπι” και πάνω από το “Κοκκινος Club” αλλά βρίσκεται υπό έλεγχο και μεταξύ της Χρυσής Ακτής Παναγίας και του Σέσκλου,σε δύσβατη περιοχή που κατακαίει χαμηλή και θαμνώδη βλάστηση.


Σε όλα τα σημεία της φωτιάς δίνουν μάχη για να ελέγξουν τις φλόγες επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις,οι οποίες συνεπικουρούνται από επτά αεροπλάνα πυρόσβεσης .


Οι άνεμοι έχουν κοπάσει στη Μαγνησία από χθες το βράδυ και επικρατεί σχεδόν άπνοια.

ΕΔΕ για τις εκρήξεις

Κατεπείγουσα ΕΔΕ διέταξε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας για τις εκρήξεις στη Νέα Αγχίαλο, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα σε δηλώσεις του πως αν υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν. «Το τι συνέβη θα διερευνηθεί ενδελεχώς. Αν υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν. Στο ακέραιο», τόνισε ο Νίκος Δένδιας.

«Ζήτησα τον επανέλεγχο των σχεδίων πυρασφάλειας όλων των στρατοπέδων και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. Θέλω να σας διαβεβαιώσω η ασφάλεια του προσωπικού, των εγκαταστάσεων και του υλικού αποτελεί διαχρονικά προτεραιότητα. Αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα», είπε ο υπουργός.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *