Κακοκαιρία Emil: Με αιφνίδιες πλημμύρες κινδυνεύουν 11 περιοχές – Τσατραφύλλιας: Προσοχή στην Αττική

Την προσοχή εφιστά ο γνωστός μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, για την επικείμενη κακοκαιρία Emil που θα επηρεάσει την χώρα μας μέχρι και την Παρασκευή.


Συγκεκριμένα, σε ανάρτηση του, απαριθμεί τις 11 περιοχές που κινδυνεύουν με «αιφνίδιες πλημμύρες» σήμερα και αύριο, Παρασκευή, ενώ αναφέρει πως στην Αττική θα υπάρξει ένα σύντομο πέρασμα ισχυρής νεροποντής μετά το μεσημέρι της Παρασκευής το οποίο λόγω των ιδιαιτεροτήτων της πόλης θέλει προσοχή.

Αναλυικά η ανάρτηση Τσατραφύλλια:

«Καλημέρα!

Ισχυρές καταιγίδες φέρνει η κακοκαιρία «EMIL» το επόμενο 48ωρο. Συγκεκριμένα μεγάλη προσοχή πρέπει να επιδείξουν οι εξής περιοχές για αιφνίδιες πλημμύρες:

Σήμερα από τις 19:00 μέχρι το πρωί της Παρασκευής 1-3-2024:


Επτάνησα, Θεσπρωτία, Ηλεία, Αχαΐα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Μακεδονία (Πιερία, Ημαθία, Πέλλα και δυτικότερα), Ευρυτανία, Αιτωλοακαρνανία.


Παρασκευή μεσημέρι μέχρι Σάββατο πρωί 2-3-2024:

Λάρισα, Πιερία, Ημαθία, Πέλλα, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Κορινθία, Κυκλάδες.

Στην Αττική θα υπάρξει ένα σύντομο πέρασμα ισχυρής νεροποντής μετά το μεσημέρι της Παρασκευής το οποίο λόγω των ιδιαιτεροτήτων της πόλης θέλει προσοχή.

Υ.Γ1: Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης. Επίσης, θυελλώδεις θα πνέουν οι νοτιάδες στο Ιόνιο την Πέμπτη και την Παρασκευή στο νότιο-ανατολικό Αιγαίο.


ΥΓ2: Δεδομένου ότι η ονοματοδοσία των κακοκαιριών έχει σκοπό την καλύτερη ενημέρωση του κοινού και όχι τη σύγχυση, πρέπει να επανεξεταστούν τα κριτήρια βάσει των οποίων αλλάζουν όνομα οι κακοκαιρίες».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *