Κακοκαιρία Elias – Μαγνησία: «Βούλιαξε» ξανά ο Βόλος – Στην περιοχή από τη νύχτα ο Βασίλης Κικίλιας

 

Η κακοκαιρία Elias σάρωσε και τη νύχτα και τα ξημερώματα σήμερα (28.9.2023) τον Βόλο με αποτέλεσμα σπίτια, καταστήματα ακόμα και το νοσοκομείο να πλημμυρίσουν, δρόμοι να μετατραπούν σε χειμάρρους.


Στην περιοχή έσπευσε από τη νύχτα και ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Ο Βασίλης Κικίλιας ήταν στη μάχη μαζί με όλες τις δυνάμεις και τις αρχές της πόλης και συντόνιζε τις ενέργειες.

Σύμφωνα με πηγές από την Πυροσβεστική, το Κέντρο Επιχειρήσεων έχει δεχτεί μέχρι στιγμής 800 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 330 απομακρύνσεις πολιτών προς ασφαλή σημεία. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στην πόλη του Βόλου καθώς επίσης και στις Αλυκές και στην Αγριά.

Ειδικότερα, στη Μαγνησία επιχειρούν 280 πυροσβέστες με 99 οχήματα καθώς και η 2η, 4η και 8η ΕΜΑΚ, με λέμβους και 2 άρματα καθώς και η 1η και 2η ΕΜΟΔΕ, ενώ συνδράμει και ο στρατός με βάρκες, ερπυστριοφόρα και Hummer.


Στη Λάρισα επιχειρούν 170 πυροσβέστες με 50 οχήματα, στην Καρδίτσα 100 πυροσβέστες με 32 οχήματα καθώς και η 5η ΕΜΑΚ και 1 άρμα.


Στα Τρίκαλα, επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 16 οχήματα και στη Φθιώτιδα 130 πυροσβέστες με 28 οχήματα.

Στην Εύβοια επιχειρούν 100 πυροσβέστες με 25 οχήματα καθώς και η 7η ΕΜΑΚ με λέμβους και 1 άρμα αλλά και η 7η ΕΜΟΔΕ.

Απόγνωση στο Βόλο

Οι κάτοικοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι λίγες μόνο μέρες μετά την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel και τις ανυπολόγιστες καταστροφές που προκάλεσε, μια νέα κακοκαιρία, η κακοκαιρία Elias, ήρθε να σαρώσει ό,τι είχε απομείνει. Η εικόνα στον Βόλο είναι απελπιστική.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, Βασίλη Βαθρακογιάννη, ο οποίος μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα, έχει υπερχειλίσει ο Κραυσίδωνας και ο Ξηριάς.


Από χθες το βράδυ έχει πλημμυρίσει το νοσοκομείο Βόλου, όπου οι άνδρες της Πυροσβεστικής κάνουν ακόμα άντληση υδάτων.

 

Χωρίς ρεύμα, συνεχείς οι απεγκλωβισμοί κατοίκων

Η διακοπή ρεύματος σε αρκετές περιοχές του Βόλου παραμένει από χθες αργά το απόγευμα. Συνεχείς ήταν οι κλήσεις στην Πυροσβεστική υπηρεσία για απεγκλωβισμούς ατόμων σε διάφορα σημεία του Βόλου, ενώ περισσότεροι από 330 άνθρωποι οδηγήθηκαν σε ασφαλή σημεία.

Μόνο στο κέντρο του Βόλου η Πυροσβεστική έχει δεχτεί 420 κλήσεις και έχουν πραγματοποιηθεί 53 απεγκλωβισμοί.

 

Μήνυμα του 112

Τα ξημερώματα της Τετάρτης οι κάτοικοι του Αχίλλειου έλαβαν μήνυμα από το 112 να απομακρυνθούν προς Λάρισα και Βόλο λόγω πλημμυρικών φαινομένων.

 

Εγκλωβίστηκε συνεργείο της ΕΡΤ

Ρεπόρτερ της ΕΡΤ που μετέδιδε ρεπορτάζ από την περιοχή της Καλλιθέας εγκλωβίστηκε όταν έσπασε ο χείμαρρος του Κραυσίδωνα. Λίγο μετά τη 1 η δημοσιογράφος και ο καμεραμάν κατάφεραν και απεγκλωβίστηκαν. «Τα πάντα είναι κλειστά, είμαστε δύο άτομα, εγώ και ο τεχνικός», είχε πει η ίδια στη ζωντανή σύνδεση.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *