Κακοκαιρία Elias: Ενίσχυση των καιρικών φαινομένων – Μήνυμα 112 στην Αττική για αποφυγή μετακινήσεων

Η κακοκαιρία Elias βρίσκεται σε εξέλιξη και τις επόμενες ώρες οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν πως τα φαινόμενα θα ενταθούν. Ήδη ήχησε το 112 στην Αττική προειδοποιώντας τους κατοίκους για πιθανότητα ισχυρής έντασης βροχοπτώσεων και τοπικών καταιγίδων για αύριο Τετάρτη καλώντας τους παράλληλα να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: “Προειδοποιητικό μήνυμα για πιθανότητα ισχυρής έντασης βροχοπτώσεων και τοπικών καταιγίδων για αύριο Τετάρτη”.


Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, μπαίνουμε στην τελευταία αλλά ίσως την πιο επικίνδυνη φάση της κακοκαιρίας. Τις αμέσως επόμενες ώρες θα έχουμε ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε Ιόνιο, Πελοπόννησο, Στερεά όπου έχουμε και τώρα ισχυρούς πυρήνες καταιγίδων. Ειδικά για τη Θεσσαλία, μέσα στην ημέρα υπήρξε βελτιωμένος καιρός όμως μέχρι και τις βραδινές ώρες περιμένουμε μια μικρή έξαρση των φαινομένων. Άρα προσοχή και στο κομμάτι της Θεσσαλίας απόψε.

Η αυριανή μέρα θα είναι η δυσκολότερη μέρα γιατί αναμένονται πιο γενικευμένα φαινόμενα από τη Μαγνησία και νοτιότερα. Προσοχή χρειάζεται σε Μαγνησία, Εύβοια, το βόρειο κομμάτι κυρίως, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Βοιωτία, Ευρυτανία Πελοπόννησο – κυρίως σε Αχαΐα, Κορινθία, Αργολίδα- Αιγαίο και Κρήτη.

Στην Αττική η κακοκαιρία θα «χτυπήσει» από απόψε. Και αύριο μέσα στην ημέρα κατά διαστήματα και στην Αττική, σχεδόν σε όλο το νομό, θα έχουμε ισχυρές βροχές και καταιγίδες με πιθανά τοπικά προβλήματα.

Όσο για τον καιρό της Τετάρτης 27 Σεπτεμβρίου, το Meteo προβλέπει βροχές και καταιγίδες κυρίως στη Θεσσαλία, την Εύβοια, στην κεντρική και ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο, στις Σποράδες, τις δυτικές Κυκλάδες και στη δυτική Κρήτη. Επιπροσθέτως, κατά τόπους θα σημειωθούν χαλαζοπτώσεις.


Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης σε τμήματα της Δωδεκανήσου, των νησιών του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.


Ειδικά για την περιοχή της Θεσσαλίας αναμένονται βροχές και καταιγίδες, οι οποίες από το απόγευμα θα ενταθούν. Περισσότερα θα είναι τα φαινόμενα στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων και Μαγνησίας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη δυτική Μακεδονία από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 16 έως 28-30°C, στην Ήπειρο από 16 έως 26-27°C, στη Θεσσαλία από 16 έως 25-26°C, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 25-27°C, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 27°C και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 17 έως 26-28°C, ενώ τοπικά στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεων 5-6 Μποφόρ και τοπικά 7 Μποφόρ, ενώ στο νότιο Αιγαίο θα πνέουν άνεμοι διαφόρων διευθύνσεων με εντάσεις έως 4 Μποφόρ.

Στο Ιόνιο θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 Μποφόρ.


Στην Αττική αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι τοπικά έντονα και να συνοδευτούν από χαλαζόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 25-26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *