Κακοκαιρία Daniel: Ποτάμι θυμίζει ο Βόλος, το νερό φτάνει στο γόνατο – Στους δρόμους ο Αχιλλέας Μπέος, λέει στους κατοίκους να μείνουν σπίτι – Βίντεο

 

Σε ποτάμι έχει μετατραπεί ο Βόλος από την κακοκαιρία Daniel που επελαύνει από χθες (4.9.2023) σε όλη τη χώρα.


Η κακοκαιρία χτύπησε και τον Βόλο με σφοδρές βροχοπτώσεις προκαλώντας τεράστια προβλήματα. Η πόλη θυμίζει ποτάμι, το νερό φτάνει στο γόνατο και ο δήμαρχος της πόλης Αχιλλέας Μπέος, βγήκε στους δρόμους λέγοντας στους κατοίκους να μείνουν σπίτι.

Σπίτια και μαγαζιά πλημμύρισαν, δρόμοι έγιναν ποτάμια, οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους στον περιφερειακό, ενώ ένα φρεάτιο έσπασε μετατρέποντας τουλάχιστον έναν δρόμο σε ποτάμι.

Όπως έγινε γνωστό, εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel όλες οι δημόσιες υπηρεσίες του Βόλου θα παραμείνουν κλειστές.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Αχιλλέας Μπέος (@achilleasmpeos)


 

Σημειώνεται πως η κίνηση στον περιφερειακό του Βόλου σταμάτησε, καθώς αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν στο ύψος του Πανθεσσαλικού. Το νερό κάλυψε τον δρόμο ενώ κλήθηκε η Πυροσβεστική για να βοηθήσει στον απεγκλωβισμό των οδηγών.


Δύσκολες ώρες και στο Νοσοκομείο του Βόλου, καθώς νερό έχει εισχωρήσει στο μηχανοστάσιο. Η Πυροσβεστική βρίσκεται στο σημείο ώστε να μην σημειωθεί κάποιο βραχυκύκλωμα που θα δυσχεράνει την λειτουργία του νοσοκομείου.

Το βράδυ η Πυροσβεστική δέχθηκε 12 κλήσεις για περιπτώσεις που αφορούσαν αντλήσεις και απόφραξη φρεατίων στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου σε Σκιάθο και σε Σκόπελο.

Στο μεταξύ, δεκάδες είναι οι απαντλήσεις υδάτων από σπίτια, αποθήκες και καταστήματα, τόσο στον Βόλο, όσο και στο Πήλιο και τις Β. Σποράδες, σύμφωνα με στελέχη της Π.Υ. Βόλου, που υπάλληλοι με οχήματα, όλο το βράδυ, προσπαθούν να ανταποκριθούν στις αντίστοιχες κλήσεις οι οποίες στην κυριολεξία “έσπασαν τα τηλέφωνα της υπηρεσίας.

Στον Βόλο, στην περιοχή Νεάπολη, η οδός Λαρίσης έχει πλημμυρίσει, με συνεργεία του δήμου και προσωπικό της Πυροσβεστικής να κάνουν απάντληση υδάτων. Ήδη, τα πρώτα καταστήματα έχουν πλημμυρίσει, με τους επιχειρηματίες να κάνουν λόγο για καταστροφή.


«Ακούμε βροχή και τρέχουμε στα μαγαζιά. Δεν είναι δυνατόν αυτό το πράγμα. Πνιγόμαστε, ας μας βοηθήσει κάποιος. Καμία βοήθεια, μηδέν» σημείωσαν κάτοικοι στο Mega.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *