Κακοκαιρία Daniel – Λάρισα: Συναγερμός για ράγισμα σε γέφυρα στη Γιάννουλη

 

Πάνω που η στάθμη του Πηνείου έχει αρχίσει να κατεβαίνει και τα νερά από τις πλημμύρες που προκάλεσε η πρωτοφανής κακοκαιρία Daniel στη Λάρισα πέφτουν, ξαφνικά στην πόλη σήμανε συναγερμός από ράγισμα σε γέφυρα στη Γιάννουλη.


Σε ένα σημείο της γέφυρας στο οδόστρωμα εμφανίστηκε σήμερα (9.9.2023) ρωγμή και έχουν αρχίσει από εκεί να βγαίνουν νερά.

Την ίδια στιγμή, τα δεδομένα που έρχονται διαρκώς από το ειδικό ηλεκτρονικό σύστημα μέτρησης που είναι εγκατεστημένο στο φράγμα της Γυρτώνης, βόρεια της πόλης της Λάρισας, δείχνουν ότι υπάρχει μία τάση υποχώρησης της στάθμης του Πηνειού.

Αισιοδοξία αποπνέουν και οι δηλώσεις του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, το πρωί του Σαββάτου στο ΣΚΑΪ σχετικά με την κατάσταση του Πηνειού.

Όπως εξήγησε ο κ. Αγοραστός, «ευτυχώς σήμερα έχει πέσει η στάθμη του Πηνειού ποταμού, αισιοδοξούμε αλλά είναι πολύ ψηλά ακόμη».


Ο κ. Αγοραστός μίλησε και για την κατάσταση στην περιοχή της Λάρισας, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «στην περιοχή του Ιπποκράτη δώσαμε ολονύχτια μάχη για να μην περάσει το νερό στη συνοικία αυτή. Πέρασε κάποιο νερό αλλά προς στιγμήν δεν υπάρχει μεγάλη ροή. Υπάρχει ένα πρόβλημα στην περιοχή της παλαιάς και νέας εθνικής μετά τη Λάρισα όπου το νερό μετά το φράγμα Γυρτώνης έχει πάει στην περιοχή του Συκουρίου χωρίς να φθάσει μέχρι το Συκούριο».


 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *