Κακοκαιρία Daniel – Εύβοια: Συγκλονιστικές εικόνες από Μακρύ Γυαλό και Ροβιές – Δραματική έκκληση για βοήθεια από τους εγκλωβισμένους κατοίκους

 

Η κακοκαιρία Daniel συνεχίζει να σαρώνει την Εύβοια και στα ειδικά στα βόρεια η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και οι κάτοικοι, που έχουν εγκλωβιστεί κάνουν δραματικές εκκλήσεις για βοήθεια.


«Χρειαζόμαστε άμεσα τρόφιμα και κάποιον φακό γιατί είμαστε χωρίς ρεύμα. Επίσης χρειαζόμαστε και με κάποιον τρόπο να φορτίσουμε ένα κινητό για να έχουμε μια επικοινωνία γιατί έχουμε μικρά παιδάκια εδώ έτσι ώστε αν χρειαστούμε κάτι να μπορούμε να επικοινωνήσουμε», είπε ένας εκ των εγκλωβισμένων στο evima.gr

Ο κ. Γιάννης έδωσε στο φως βίντεο και εικόνες που αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής στο Μακρύ Γιαλό. «Ο δρόμος θα πέσει γιατί είναι κούφιος», τόνισε χαρακτηριστικά.

Εγκλωβισμένη και μια οικογένεια Λετονών

Εγκλωβισμένοι υπάρχουν και σε άλλα χωριά της Εύβοιας. Σύμφωνα με πληροφορίες του evima.gr οικογένεια Λετονών έχει εγκλωβιστεί στο χωριό Καστρί του δήμου Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας.

Στο σημείο προσπαθούν να φτάσουν συνεργεία του δήμου αλλά και της Περιφέρειας, ωστόσο αυτό είναι δύσκολο καθώς το οδικό δίκτυο έχει κοπεί στα δύο από την ισχυρή βροχόπτωση. Η οικογένεια των Λετονών ήταν στο χωριό της βόρειας Εύβοιας για διακοπές.


Τεράστια προβλήματα και στις Ροβιές

Δύσκολες ώρες για τις Ροβιές της Βόρειας Εύβοιας καθώς φούσκωσε χείμαρρος με αποτέλεσματα να πλημμυρήσουν αρκετά σπίτια. Πυροσβέστες και σωστικά συνεργεία σπεύδουν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, καθώς αρκετοί κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι και προσπαθούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.


Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και στο οδικό δίκτυο, με δρόμους που έχουν κλείσει, ενώ τα μηχανήματα προσπαθούν να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *