Κακοκαιρία Daniel: Εκκενώνονται τα χωριά Φαλάνη, Δασοχώρι και Κουλούρι στην Λάρισα – Πλημμύρες από τον φουσκωμένο Πηνειό

Στην εκκένωση των χωριών Φαλάνη, Δασοχώρι και Κουλούρι προχωρούν οι Αρχές, εξαιτίας των πλημμυρικών φαινομένων που εξελίσσονται στην περιοχή της Λάρισας.


Σύμφωνα με το larissanet.gr, τα τρία χωριά εκκενώνονται λόγω των πλημμυρών που προκαλεί το πέρασμα της κακοκαιρίας, την ώρα που οι Αρχές και οι κάτοικοι δίνουν μάχη με τις πλημμύρες ακόμα και μέσα στην πόλη.

Όπως δήλωσε το πρωί της Παρασκευής ο δήμαρχος Λάρισας, το ύψος της στάθμης του Πηνειού έχει φτάσει στα 9,5 μέτρα ενώ παράλληλα σπάνε ανάχωμα στο Δασοχώρι.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους των περιοχών Φαρκαδόνα, Κλοκοτό, Γεωργανάδες και Πετρόπορος προκειμένου να απομακρυνθούν απ’ αυτές λόγω πιθανής υπερχείλισης του ποταμού Πηνειού, λόγω της κακοκαιρίας Daniel.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Φαρκαδόνα απομακρυνθείτε προς Γριζάνο και αν βρίσκεστε στις περιοχές Κλοκοτός, Γεωργανάδες και Πετρόπορος απομακρυνθείτε προς Οιχαλία λόγω πιθανής υπερχείλισης του ποταμού Πηνειού. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *