Καιρός: Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα σήμερα

Άστατος θα είναι ο καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας σήμερα, Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου. Τοπικά ισχυρά φαινόμενα θα παρατηρηθούν κυρίως στα κεντρικά ανατολικά και νότια.


Σποραδικές χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένοι βορειοανατολικοί άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα σημειωθούν ενώ θα υπάρξει μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στη Θεσσαλία, στην Εύβοια, στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά, στην Πελοπόννησο, στις Σποράδες, στις Δυτικές Κυκλάδες και στη Δυτική Κρήτη και τοπικά θα είναι ισχυρά. Επιπροσθέτως, κατά τόπους θα σημειωθούν χαλαζοπτώσεις. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης σε τμήματα των Δωδεκάνησα, των νησιών του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Ειδικά για την περιοχή της Θεσσαλίας αναμένονται βροχές και καταιγίδες, οι οποίες από το απόγευμα θα ενταθούν. Περισσότερα θα είναι το φαινόμενα στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων και Μαγνησίας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 11 έως 24 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 16 έως 28-30, στην Ήπειρο από 16 έως 26-27 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 16 έως 25-26, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 25-27 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 27 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 17 έως 26-28 βαθμούς, ενώ τοπικά στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.


Στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεων 5-6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα πνέουν άνεμοι διαφόρων διευθύνσεων με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ.


Στην Αττική περιμένουμε βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι τοπικά έντονα και να συνοδευτούν από χαλαζόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 25-26 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 28 βαθμούς.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα δυτικά και νότια πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.


ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στην Μακεδονία αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα νότια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Στη Θράκη λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως στην κεντρική και ανατολική Στερεά και συγκεκριμένα στους νομούς Ευρυτανίας, Φωκίδας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας καθώς και στη βόρεια Εύβοια.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στη δυτική Κρήτη και πιθανώς στις δυτικές Κυκλάδες.
Ανεμοι: Αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια, με τοπικές βροχές και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7, πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες έως 8 μποφόρ με εξασθένηση από τις βραδινές ώρες. Στα νότια αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε νοτίων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στις Σποράδες, τους νομούς Καρδίτσας και στα ανατολικά και νότια τμήματα του νομού Μαγνησίας.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *