Καιρός: Στους 35 βαθμούς το θερμόμετρο αύριο Τρίτη 21/5 λόγω «θερμικού ridge» – Τι λέει ο Θοδωρής Κολυδάς για ζέστη και αφρικανική σκόνη

H θερμοκρασία ανεβαίνει ακόμα περισσότερο αύριο Τρίτη (21.5.2024) και το θερμόμετρο θα φτάσει και στους 35 βαθμούς, λόγω του «θερμικού Ridge».


O διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θοδωρής Κολυδάς εξήγησε σε ανάρτησή του τι είναι το… περίφημο «θερμικό ridge» (θερμική έξαρση) που φέρνει υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Θοδωρής Κολυδάς οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα καταγραφούν την Τρίτη ενώ βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας και επάνοδος σε κανονικές για την εποχή τιμές θα υπάρξει από την Πέμπτη.

«Στην προοπτική του καιρού για το επόμενο διήμερο εκτός από τα δυτικά και νότια η θερμοκρασία θα ανέβει και στα κεντρικά, καθώς το θερμικό ridge που υπάρχει στα δυτικά της χώρας μας κινείται ανατολικότερα», ανέφερε ο Θ. Κολυδάς.

Και συνέχισε: «Οι υψηλότερες τιμές θα σημειωθούν αύριο, ενώ την Τετάρτη παρότι οι θερμοκρασίες στην ανώτερη ατμόσφαιρα αρχίζουν να πέφτουν, οι τιμές θα διατηρηθούν υψηλές λόγω θερμικής αδράνεια. Παράλληλα, καθοριστικό ρόλο θα διαδραματίσουν οι δυτικοί καταβατικοί άνεμοι στα ανατολικά ηπειρωτικά».


Πτώση θερμοκρασίας από την Πέμπτη

Ο μετεωρολογός επισημαίνει πως «από την Πέμπτη και μετά προβλέπεται βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας και επάνοδος σε κανονικές για την εποχή τιμές».


Όσον αφορά την αφρικανική σκόνη, ο Θ. Κολυδάς, σε άλλη ανάρτησή του, τονίζει πως πλέον οι συγκεντρώσεις της σκόνης είναι μειωμένες, αν και θα διατηρηθούν και την Τρίτη.

Όπως υπογραμμίζεται, από την Τετάρτη προβλέπεται βελτίωση ποιότητας της ατμόσφαιρας.

«Η θερμοκρασία πάντως θα ανέβει στα κεντρικά και νότια και τοπικά θα φτάσει τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου», καταλήγει.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *