Καιρός: Πρόσκαιρη βελτίωση την Κυριακή, νέες καταιγίδες από το βράδυ από τα βορειοδυτικά

Την Κυριακή θα υπάρξει σχετική αλλά πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Το πρωί βροχερός καιρός μόνο στο ανατολικό Αιγαίο. Από το απόγευμα της Κυριακής όμως ένα νέο χαμηλό από τα βορειοδυτικά θα δώσει ξανά βροχερό καιρό στη χώρα, κυρίως στα δυτικά και τη Δευτέρα στο ανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη.


Πιο αναλυτικά, αρχικά στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα θα εκδηλώνονται τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά βελτιωμένος καιρός όμως από το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο προβλέπονται ξανά βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές, μέχρι τη νύχτα θα επηρεάσουν και τα υπόλοιπα τμήματα της δυτικής Ελλάδας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και από το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φθάσει τους 20 με 22 και τοπικά στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και τη νότια νησιωτική χώρα τους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *