Καιρός – Κ. Μαρουσάκης: Ασυνήθιστο κύμα κακοκαιρίας από την Πέμπτη – Συνεχίζεται η αστάθεια με βροχές

Ένα ασυνήθιστο για την εποχή κύμα κακοκαιρίας αναμένεται αύριο, Πέμπτη, με βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.


Συγκεκριμένα, όπως είπε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης στην τηλεόραση του OPEN, τις επόμενες μέρες αναμένεται ένα πολύ καλά οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό, που το συναντάμε στο προχωρημένο φθινόπωρο (Οκτώβριο – Νοέμβριο), με βροχές και καταιγίδες από αύριο και κυρίως την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο.

Το κύμα κακοκαιρίας αρχίζει και αναπτύσσεται στα κεντρικά και νότια τμήματα της Ιταλίας. Αυτό το βαρομετρικό χαμηλό κινείται προς τα ανατολικά και δεν είναι καθόλου συνηθισμένο για την εποχή.

Επιπλέον, ο κ. Μαρουσάκης εκτίμησε ότι και ο υπόλοιπος Ιούνιος θα κυλήσει με αστάθεια στον καιρό και ότι σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία, υπάρχει περίπτωση να πέσουν βροχές και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.

Ειδικότερα, το σκηνικό του καιρού θα θυμίζει φθινόπωρο στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Αλλά, θα αρχίσει να αλλάζει από την επόμενη εβδομάδα και η θερμοκρασία μπορεί να ανέβει μέχρι και τους 37 βαθμούς Κελσίου, ιδιαίτερα τις ημέρες κοντά στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.


Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα, Τετάρτη

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα θα είναι: ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια, και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά και ημιορεινά, μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο, θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα ηπειρωτικά.


Πιο αναλυτικά, προβλέπονται λίγες νεφώσεις αυξημένες στα βόρεια και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη Μακεδονία, στη Θράκη, και τις θερμές ώρες της ημέρας στα υπόλοιπα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά τμήματα. Τοπικές χαλαζοπτώσεις ενδέχεται να σημειωθούν στη Δυτική Μακεδονία. Η ορατότητα στα δυτικά, κεντρικά και νότια τις πρώτες πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 13 έως 24 βαθμούς), 16 έως 30 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία έως τους 31 βαθμούς), 17 έως 29 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 14 έως 24 βαθμούς), 19 έως 27 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 19 έως 30 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 22 έως 26 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο πρόσκαιρα μέτριοι 5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως 3 μποφόρ.

Ο καιρός σήμερα σε Θεσσαλονίκη και Αττική


Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα βόρεια και ορεινά τμήματα περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Η ορατότητα τις πρώτες πρωινές ώρες ενδέχεται να είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες κυρίως στα γύρω ορεινά που υπάρχει μικρή πιθανότητα για τοπικούς όμβρους περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *