Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρικών φαινομένων λόγω της κακοκαιρίας Petar – Μήνυμα 112 σε Ιόνιο, Ήπειρο, Αιτωλοακαρνανία, Πάτρα

 

 

Η κακοκαιρία Petar είναι προ των πυλών, η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρικών φαινομένω, ενώ μήνυμα 112 στάλθηκε σε Ιόνιο , Ήπειρο και Αιτωλοακαρνανία, Πάτρα.


Το καιρικό σύστημα με την ονομασία «Petar», όπως ονομάστηκε από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιταλίας, κινούμενο ανατολικά, θα προκαλέσει πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού σε περιοχές της δυτικής και της βόρειας Ελλάδας, από το μεσημέρι του Σαββάτου 05-08-2023 έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 06-08-2023, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις, ανακοίνωσε η ΕΜΥ.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι:

α. Άμεσα η περιοχή Κέρκυρας-Παξών.

β. Από νωρίς το απόγευμα τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου (κυρίως Κεφαλλονιά, Λευκάδα, Ιθάκη), η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Μακεδονία.


γ. Από αργά το απόγευμα η βορειοδυτική Πελοπόννησος και η δυτική και βόρεια Θεσσαλία.


δ. Από το βράδυ η κεντρική Μακεδονία.Τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή τα φαινόμενα στη δυτική χώρα θα εξασθενήσουν.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

Προειδοποιητικό μήνυμα του 112 στους κατοίκους Ηπείρου, Ιονίου και Αιτωλοακαρνανίας

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους του Ιονίου, της Ηπείρου και της Αιτωλοακαρνανίας προειδοποιώντας τους για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες) τις επόμενες ώρες στην περιοχή τους.

Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει:


«Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες) τις επόμενες ώρες έως αργά το βράδυ σε Ιόνιο , Ήπειρο και Αιτωλοακαρνανία . Περιορίστε τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Προειδοποιητικό μήνυμα και σε Πάτρα

Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα έλαβαν στα κινητά τηλέφωνά τους κάτοικοι της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το προειδοποιητικό μήνυμα από την Πολιτική Προστασία, από τις επόμενες ώρες έως και αργά το βράδυ, προβλέπονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, όπως, ισχυρές καταιγίδες.

Με το συγκεκριμένο μήνυμα, η Πολιτική Προστασία καλεί τους κατοίκους να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις τους, κατά την διάρκεια των φαινομένων και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *