Καιρός: Από την «Άνοιξη», στα χιόνια το Σάββατο – Χιονόπτωση και στη Θεσσαλονίκη προβλέπει ο Μαρουσάκης

Ανοιξιάτικος, λόγω των υψηλών για την εποχή θερμοκρασιών, θα είναι ο καιρός μέχρι και την Παρασκευή, με 20άρια σε πολλές περιοχές της χώρας. Ωστόσο, από το Σάββατο και μετά αναμένεται νέα ψυχρή εισβολή που θα φέρει παγετό και χιόνια ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα.


Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook έναν διαδραστικό χάρτη που, στον οποίο «αποτυπώνεται η πορεία των θερμών αλλά και πολικών αερίων μαζών που θα επηρεάσουν τη χώρα μας μέσα στις επόμενες ημέρες».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

«Ο ανοιξιάτικος καιρός θα κυριαρχήσει τις επόμενες ημέρες, με θερμοκρασίες τοπικά ακόμα και πάνω από τους 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ δεν θα απουσιάζουν και οι λίγες τοπικές βροχές.

Μέσα στο Σάββατο αναμένουμε ραγδαία μεταβολή του καιρού και από τα βόρεια, με τα χιόνια να κατεβαίνουν και σε χαμηλά υψόμετρα. Με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, είναι αρκετά πιθανό να δούμε χιόνια ακόμη και μέσα σε μεγάλες πόλεις προς τα βόρεια τμήματα της χώρας μας (π.χ. Θεσσαλονίκη), όπως επίσης και σε νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Ακολουθεί χάρτης όπου αποτυπώνεται η πορεία των θερμών αλλά και πολικών αερίων μαζών που θα επηρεάσουν τη χώρα μας μέσα στις επόμενες ημέρες. Όμορφη ημέρα σε όλες και όλους!».


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *