Καιρός: Από πότε αναμένεται εξασθένηση της κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα με κρύο, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους – Η πρόβλεψη των επόμενων ημερών #Καιρός

Σε εξέλιξη είναι το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Ελλάδα με χιόνια, κρύο και θυελλώδεις ανέμους.


Ο καιρός δείχνει τα δόντια του και σήμερα, αλλά από αύριο ξεκινάει εξασθένηση των φαινομένων.

Πρόγνωση για Δευτέρα

Στα κεντρικά και νότια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς στην Εύβοια και τις Κυκλάδες. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν το πρωί στα Δωδεκάνησα. Ασθενείς χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν στα ορεινά της Στερεάς, της Θεσσαλίας, της Εύβοιας, της Πελοποννήσου και της Κρήτης, οι οποίες μετά το μεσημέρι σταδιακά θα σταματήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.

Οι άνεμοι στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα και από τα βόρεια. Στα δυτικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στη θάλασσα Κυθήρων 7 με 9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι.


Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα κυμανθεί στα βόρεια από τους -07 (μείον επτά) έως 08 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από τους -03 (μείον τρείς) έως 10 με 12 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα από τους 06 έως τους 12 με 14 βαθμούς, ενώ στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα φτάσει τους 17 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως τα κεντρικά και βόρεια.


Πρόγνωση για Τρίτη

Στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες στην Κρήτη. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία από το μεσημέρι στα βόρεια και τα κεντρικά θα αυξηθούν, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις.

Οι άνεμοι στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Στα δυτικά θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα, ωστόσο τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Πρόγνωση για Τετάρτη

Στα ανατολικά και νότια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στο νότιο Αιγαίο, όπου ενδέχεται να σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη και θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις από τις μεσημβρινές ώρες.


Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση στα δυτικά από το απόγευμα και στα ανατολικά από το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

Πρόγνωση για Πέμπτη

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις οι οποίες στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά και το ανατολικό Αιγαίο βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βορειοανατολικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και θα φτάσουν τα 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά τα 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *