Η αντιπολίτευση μιλάει για νίκη στις δημοτικές εκλογές, αλλά οι αριθμοί την διαψεύδουν και δείχνουν ξεκάθαρη νίκη της Νέας Δημοκρατίας – Κέρδισε 8 περισσότερους Δήμους από το 2019 – Χαμένοι ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

 

Η αντιπολίτευση και δη ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να άνοιγαν σαμπάνιες μετά τον δεύτερο γύρο των Δημοτικών Εκλογών και να μιλούσαν, αλλά και να μιλάνε ακόμα για τεράστια νίκη, αλλά οι αριθμοί τους διαψεύδουν με τον πιο εμφατικό και απόλυτο τρόπο που δεν επιδέχεται καμίας αμφισβήτησης και δείχνουν ξεκάθαρη νίκη της Νέας Δημοκρατίας.


Οι αριθμοί δείχνουν ότι στις Δημοτικές Εκλογές, παρά την απώλεια των δυο εμβληματικών Δήμων Αθήνας και Θεσσαλονίκης, η Νέα Δημοκρατία πήρε 8 περισσότερους Δήμους από τις προηγούμενες Δημοτικές Εκλογές.

Στους κερδισμένους ήταν και το ΚΚΕ, αλλά και οι Ανεξάρτητοι Συνδυασμοί. Ο μεγάλος κερδισμένος όμως, βάσει των αριθμών ήταν η ΝΔ, σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία για τους 332 δήμους της χώρας και με μέτρο σύγκρισης τις περασμένες εκλογές, όπως τονιζόταν στο protothema.gr.

Αντίθετα, απώλειες κατέγραψαν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, είτε αυτόνομα είτε και σε συνεργασίες. Οι υποψήφιοι που στηρίχθηκαν από τη ΝΔ κέρδισαν τη δημαρχία σε 202 δήμους, με την Πειραιώς να μετράει 8 επιπλέον νίκες πανελλαδικά, ενώ το 2019 είχε κερδίσει 194 δήμους.

Πτώση εμφάνισε το ΠΑΣΟΚ, που συνολικά εξέλεξε 78 δήμους, μειωμένους κατά 14 από το 2019, οπότε είχαν κερδίσει 92 υποψήφιοί του, διατηρώντας πάντως τις δυνάμεις του στην αυτοδιοίκηση


Μείωση των δημάρχων που έχουν τη στήριξή του καταγράφει και ο ΣΥΡΙΖΑ, που αν και το 2019 είχε εκλέξει 20 δημάρχους, το 2023 εξέλεξε πέντε λιγότερους, δηλαδή 15.


Με την κοινή στήριξη ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ εξελέγησαν 9 δήμαρχοι, έναντι 10 το 2019.

Στους κερδισμένους συγκαταλέγεται το ΚΚΕ, που εξέλεξε σε όλη τη χώρα 6 δημάρχους, τέσσερις περισσότερους από το 2019, ενώ διατήρησε τον δήμο Πατραίων.

Νικητές ήταν και οι ανεξάρτητοι υποψήφιοι. Συνολλικά 22 δήμαρχοι εξελέγησαν χωρίς κομματική στήριξη, οκτώ περισσότεροι από το 2019, οπότε με την «ταμπέλα» του ανεξάρτητου είχαν εκλεγεί 14.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *