Greek Mafia: Νέα στοιχεία έρχονται στο φως από την έρευνα της ΕΛΑΣ για τα αιματηρά ξεκαθαρίσματα

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι έρευνες από την ΕΛΑΣ για την Greek Mafia, προκειμένου να αποκαλυφθούν πλήρως τα πρόσωπα και οι ρόλοι αλλά και η πιθανή σύνδεσή τους με παλαιότερες εγκληματικές ενέργειες


Απαντήσεις από κινητά τηλέφωνα και όπλα που κατασχέθηκαν αναζητούν οι Αρχές για να «ξεκλειδώσουν» μυστικά για τυχόν άλλες εκτελέσεις και εγκληματικές δραστηριότητες της μαφιόζικης οργάνωσης των ομογενών από πρώην σοβιετικές χώρες.

Έναν χρόνο μετά τη δολοφονία Σκαφτούρου και περίπου έναν μήνα πριν από τις δολοφονίες Ρουμπέτη και Μουζακίτη εντοπίστηκε τυχαία ένα κλεμμένο αυτοκίνητο στην περιοχή του Ασπροπύργου. Εκεί βρέθηκαν εκτός από αποτυπώματα των δραστών από τις δολοφονίες Σκαφτούρου και Ρουμπέτη και δύο κινητά τηλέφωνα.

Ενδεικτικοί είναι οι διάλογοι που έχουν καταγραφεί από τις Αρχές σε τηλεφωνικές τους συνομιλίες, όπου μιλούν για αιματηρά ξεκαθαρίσματα με τρόπο κυνικό σαν να είναι κάτι απλό και καθημερινό.

Ένα άλλο μέλος της οργάνωσης που ευθύνεται για την απόπειρα δολοφονίας 47χρονου στην Πιερία, αποκαλεί το θύμα «αγριογούρουνο».


Οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται για να διαπιστωθεί τυχόν σχέση της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης και με άλλες παράνομες πράξεις και μέχρι να ταυτοποιηθούν και να εντοπιστούν όλα τα μέλη της.


Μετά την άρση απορρήτου τα ευρήματα αποδείχτηκαν «θησαυρός» για τις Αρχές, αποκαλύπτοντας τόσο το κρησφύγετο τους όσο και τις διαδρομές τους.

Το ένα από τα κινητά ήταν αγορασμένο από έναν εκ των δραστών στην Οδησσό όπου πήγαινε συχνά και τα στίγματα των κεραιών αποκάλυψαν όλη τη διαδρομή του, από τις υπό ρωσική κατοχή ουκρανικές περιοχές μέχρι τη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια στην περιοχή του Ασπροπύργου στο κρησφύγετο της οργάνωσης.

Στη συνέχεια αποκαλύπτονται οι προετοιμασίες τους σχεδόν δύο μήνες πριν από τη διπλή δολοφονία στον Κορυδαλλό με την παρακολούθηση του Ρουμπέτη στις 10 και 23 Απριλίου. Οι κεραίες κινητής δείχνουν τις διαδρομές του θύματος σε γήπεδο της Αττικής και στις οικίες του πατρικού του σπιτιού, της πρώην συζύγου του και της οικίας που διέμενε, όπου έγινε και το καρτέρι θανάτου. Μετά από τα αυτά τα εργαστηριακά αποτελέσματα οι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι πίσω από αυτές τις πολύκροτες δολοφονίες βρίσκονταν οι ίδιοι άνθρωποι και έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το νήμα.

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *